Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hatay'da 40 Yeni Cami Açılışı Gerçekleştirildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hatay'da 40 caminin toplu açılışında önemli mesajlar verdi.

Yayın Tarihi: 22.10.2024 14:12
Güncelleme Tarihi: 22.10.2024 14:12

Hatay'da 40 Yeni Cami Açılışı Gerçekleştirildi

Hatay'da 40 Cami Açılışı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hatay'da yapımı tamamlanan 40 caminin toplu açılış törenine katıldı. Tören, Yahyalılı Mustafa Koyuncu Camisi önünde gerçekleştirildi.

Bir Şehrin Yeniden İnşası

Ali Erbaş, dua ederek başladığı konuşmasında, yaşadığı duyguları aktarırken, Hatay'ı göz önüne getirerek Yasin Suresi'ni her okuduğunda gözünün önünde bir şehir canlandığını belirtti.

Depremin ilk günlerinde birçok caminin yıkıldığını ve minarelerin devrildiğini ifade eden Erbaş, “Antakya'da bir vatandaşımız balkonuna çıkarak ezan okudu. O an şehrin ezana ne kadar ihtiyacı olduğunu fark ettik,” dedi.

Devletin Gücü ve Milletin Birliği

Erbaş, “Dün Kahramanmaraş'ta 51 caminin açılışını yaptık. Bugün de burada 40 camiyi açıyoruz,” diyerek devletin gücüne ve milletin dayanışmasına vurgu yaptı.

“Bu afeti hep birlikte yaşadık. Devletimizin ve hayırseverlerimizin katkıları ile ummadığımız bir noktaya geldik. Milletimizin birliği ile iftihar ediyoruz ve ilhamımızı Kur'an'dan alıyoruz,” şeklinde sözlerini sürdürdü.

Manevi Destek Faaliyetleri

Depremin ilk gününden itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, 4 bin 500 hocanın deprem bölgesinde olduğunu belirten Erbaş, 53 bin cenazenin defin işlerini gerçekleştirdiklerini kaydetti. Ayrıca, 15 bin hocanın bölgedeki vatandaşlara manevi destek sağladığını ifade etti.

Camilerin Önemi

Cami inşasının sadece fiziksel yapıdan ibaret olmadığını, iç huzuru sağlayan bir merkez olduğunu belirten Erbaş, camilerin medeniyetin merkezleri olduğunu vurguladı. “Camisiz bir mahalle, ıssız bir mahalledir ve camisiz şehir, ruhsuz bir şehirdir,” dedi.

Hayırlı Olsun Temennileri

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, bu camilerin hayırlı olmasını dileyerek devlet ve hayırseverlerin katkılarıyla şehirde her yönüyle güçlendiğini belirtti. İl Müftüsü Mevlüt Topçu da milletin gücü ve devletin desteğiyle yaşanan zorlukların üstesinden gelindiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından camilerin açılış kurdelesi kesildi ve Yahyalılı Mustafa Koyuncu Camisi'nde öğle namazı kılındı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hatay'da yapımı tamamlanan 40 caminin toplu açılış törenine...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hatay'da yapımı tamamlanan 40 caminin toplu açılış törenine katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hatay'da yapımı tamamlanan 40 caminin toplu açılış törenine...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hatay'da yapımı tamamlanan 40 caminin toplu açılış törenine katıldı.