Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hatay'da UNDP ile Yıkılan Okul Yeniden İnşa Ediliyor

Hayrettin Özkan Ortaokulu için Hırvatistan tarafından sağlanan destekle yeniden inşa süreci başlıyor.

Yayın Tarihi: 22.10.2024 21:06
Güncelleme Tarihi: 22.10.2024 21:06

Hatay'da UNDP ile Yıkılan Okul Yeniden İnşa Ediliyor

Hatay'da Hayrettin Özkan Ortaokulu Yeniden İnşa Ediliyor

Hatay'da 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde yıkılan Hayrettin Özkan Ortaokulu, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) kapsamında tekrar inşa edilecek. UNDP'den yapılan açıklamaya göre, okulun yeniden inşası için sembolik temel atma töreni düzenlenmiştir.

Hırvatistan'dan 2,5 Milyon Avro Destek

Yeniden inşa süreci, Hırvatistan hükümeti tarafından sağlanan 2,5 milyon avro finansal destekle gerçekleştirilecek. Bu bütçe ile UNDP, modern donanımlara sahip 16 derslikli bir okul inşa edecek. Proje tamamlandığında, okulda aynı anda 480 öğrenci eğitim alabilecek.

Erişilebilirlik ve Destek Hizmetleri

Yeniden inşa edilecek okulda, en son teknolojiler ve evrensel tasarım ilkelerine dikkat edilerek engelli bireyler için tam fiziksel erişim sağlanacak. Ayrıca engelli öğrenciler için yardımcı cihazlar ve gerekli durumlarda kişisel destek hizmetleri sunulacaktır.

Hırvatistan Büyükelçisinden Açıklamalar

Hırvatistan'ın Ankara Büyükelçisi Hrvoje Cvitanovic, 2020 yılında Hırvatistan'ın zorlu bir deprem sürecinden geçtiğini hatırlatarak, Türkiye'nin bu süreçte gösterdiği dayanışmayı vurguladı. Cvitanovic, "Bunu unutmadık ve depremlerin ardından Türkiye'nin yeniden kalkınmasına katkıda bulunmayı bir görev olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.

UNDP Temsilcisinden Değerlendirme

UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, güvenli ve sağlam okulların, doğal afetlerden etkilenen bölgelerdeki insanların evlerine dönmesi açısından kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Hatay'da 6 Şubat 2023'teki depremlerde yıkılan Hayrettin Özkan Ortaokulu, Birleşmiş Milletler...

Hatay'da 6 Şubat 2023'teki depremlerde yıkılan Hayrettin Özkan Ortaokulu, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) kapsamında yeniden inşa edilecek. Depremlerde yıkılan ortaokulun yeniden inşasına başlamak için temsili temel atma töreni düzenlendi.