Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Haydarpaşa'da Vicdan Gemisi İçin Çıkış Belgesi Talebi

Mavi Marmara Derneği, Haydarpaşa'da 'Vicdan Gemisi' için çıkış belgesi talep etti.

Yayın Tarihi: 28.09.2024 23:32
Güncelleme Tarihi: 28.09.2024 23:32

Haydarpaşa'da Vicdan Gemisi İçin Çıkış Belgesi Talebi

Haydarpaşa'da 'Vicdan Gemisi' İçin Talep

Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği üyeleri, Özgürlük Filosu Koalisyonu'na ait 'Vicdan Gemisi' için çıkış belgesi talebinde bulundu. Liman önünde 'özgürlük nöbeti' tutan grubun sözcüsü Beheşti İsmail Songür, geminin Haydarpaşa Limanı'nda tutulduğunu belirtti.Özgürlük Filosu Koalisyonu hakkında bilgiler veren Songür, koalisyonun 2006 yılından itibaren Gazze'deki ablukanın kaldırılmasına yönelik 15 insani yardım operasyonu gerçekleştirdiğini ifade etti.

Toplamda 12 ülkeden katılımcıyla hazırlıklarını sürdüren koalisyonun, Türkiye'den de Mavi Marmara Derneği'ne ait Vicdan Gemisi'nin yer alacağını dile getiren Songür, 'Gemimiz, 68 gün önce liman çıkış belgesi için başvurdu' dedi.

Songür, tüm yetkililere seslenerek, 'Tamamen sivil aktivistlerden oluşan Özgürlük Filosu Koalisyonu, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Avrupa ülkelerinin yetersiz kalmasına karşı somut bir adım atmıştır. Hazırlıklar tamam, sadece bir imza bekleniyor. Barışçıl bir aktivizmle dünya limanlarını gezmek isteyen Vicdan Gemisi'ne karşı bu tutumdan vazgeçileceğine inanıyoruz' şeklinde konuştu.

Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği üyeleri, Özgürlük Filosu Koalisyonu'na ait "Vicdan...

Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği üyeleri, Özgürlük Filosu Koalisyonu'na ait "Vicdan Gemisi"ne çıkış belgesi verilmesini talep etti. Geminin Haydarpaşa Limanı'nda tutulduğu gerekçesiyle "özgürlük nöbeti" sloganıyla liman önünde bekleyen grup adına dernek başkanı Beheşti İsmail Songür (ortada) açıklama yaptı.