Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Herkesi Arayan ABD Başkanı Türkiye'yi Niye Aramıyor?

ABD Başkanı Joe Biden, bölgedeki liderlerle görüşmeler yaparken Türkiye'yi aramıyor. Türkiye'nin bölgede etkili bir aktör olduğu düşünülerek, bu durum dikkat çekiyor. Ankara artık İran, İsrail, Suudi Arabistan, Mısır ve ABD gibi ülkelerle aynı anda görüşebilen ve sözü dinlenen bir konumda bulunuyor.

Yayın Tarihi: 14.10.2023 19:24
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Herkesi Arayan ABD Başkanı Türkiye'yi Niye Aramıyor?

ABD Başkanı Biden bölgede etkili bir güç olabilmek uğruna aktif rol üstleniyor, liderler ile görüşmeler yapıyor.

Bir yandan Biden diğer yandan ABD Dışişleri Bakanı Blinken bölgedeki liderler ile temaslarını sürdürüyor. Ancak ABD ısrarlı bir şekilde Ankara ile görüşmüyor. Halk TV Programcısı Akif Beki Karar Gazetesi'ndeki köşesinde bu konuyu şöyle ele aldı:

"ABD Başkanı Biden, bölge liderlerini arıyor. İsrail, Ürdün, Mısır, Suud, Katar, Emirlikler var; arama listesinde Türkiye yok.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, bölge ülkelerini dolaşıyor. Yine İsrail, Ürdün, Mısır, Suud, Katar, Emirlikler var; ama tur listesinde Türkiye yok.

Durum değişti; Türkiye'nin İran, İsrail, Suud, Mısır, Suriye ve ABD'yle aynı anda görüşebilen ve sözü dinlenen tek bölge aktörü olduğu dünya, eskide kaldı.

Ankara artık hepsiyle dünkü gibi görüşebilen, kulak verilen yegâne aktör pozisyonunda değil. Suud, Mısır, Emirlikler... Aynı anda hem İran hem İsrail'le yakınlaşmaya başlayanların sayısı, İslam dünyasında artıyor."