Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hindistan'da Yehova'nın Şahitlerine Bombalı Saldırı: 2 Ölü, 40 Yaralı

Hindistan'ın Kerala eyaletinde Yehova'nın Şahitlerine yapılan bombalı saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi yaralandı. Saldırıyı üstlenen kişi polise teslim oldu. Saldırıda el yapımı patlayıcı kullanıldı ve saldırıya katılan kişi Yehova'nın Şahitleri ile görüşlerini değiştirmeye çalışıyordu.

Yayın Tarihi: 30.10.2023 12:05
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Hindistan'da Yehova'nın Şahitlerine Bombalı Saldırı: 2 Ölü, 40 Yaralı

Hindistan’ın Kerala eyaletinde Hristiyanların bulunduğu kongre merkezine düzenlenen bombalı saldırıda, 2 kişi hayatını kaybetti, en az 40 kişi yaralandı.

Ülkenin Kerala eyaletinde yer alan Kochideki Kalamasseryde bir kongre merkezinde bir araya gelen Yehova'nın Şahitlerine bombalı saldırı yapıldı. El yapımı patlayıcı (EYP) ile düzenlenen saldırı sonrası 2 kişinin hayatını kaybettiği, 5i ağır en az 40 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

BİR KİŞİ POLİSE TESLİM OLDU

Dominic Martin isimli bir şahıs, saldırının ardından sosyal medya üzerinden bir video yayınlayarak, saldırının sorumluluğunu üstlendi. Yaklaşık 6 yıl önce Yehovanın Şahitlerinin öğretilerinin ulus karşıtı olduğuna inandığını ifade eden Martin, grupla görüşlerini değiştirme konusunda konuşmaya çalıştığını söyledi. Martin, saldırının düzenlendiği bölgeden 40 kilometre uzaklıktaki Thrissur bölgesindeki bir polis karakolunda teslim oldu.

Polis tarafından yapılan açıklamada, Martinin polis tarafından sorgusunun devam ettiği ifade edilerek, Hala ifadesinin doğruluğunu tespit etmeye çalışıyoruz, biraz zaman alacak. Şu anda davaya dahil olduğunu teyit edecek durumda değiliz, soruşturma devam ediyor denildi.

ART ARDA 3 PATLAMA

Yehova'nın Şahitlerinin bölgesel sözcüsü Sreekumar, Martin'in grubun kayıtlı bir üyesi olmadığını belirterek, üç gün süren etkinliğe yaklaşık 2 bin 300 kişinin katıldığını belirtti. Sreekumar İlk patlama salonun ortasında meydana geldi. Birkaç saniye sonra, salonun her iki yanında aynı anda iki patlama daha yaşandı dedi.

Yehova'nın Şahitleri, 1870'lerde ABD'de kurulmuş uluslararası bir Hristiyan mezhebidir. Grubun Hindistan'da yaklaşık 60 bin takipçisi olduğu tahmin ediliyor.