Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hizbullah ve İsrail Arasında Çatışmalar: Ölü ve Yaralılar Var

Lübnan'da faaliyet gösteren Hizbullah örgütü ile İsrail ordusu arasında çatışmalar yaşandı. Hizbullah, İsrail'e ait bir karargaha saldırı düzenledi. İsrail ise karşılık vererek Hizbullah'a ait hedefleri vurdu. Çatışmalar sonucu ölü ve yaralılar olduğu bildirildi.

Yayın Tarihi: 03.11.2023 13:31
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Hizbullah ve İsrail Arasında Çatışmalar: Ölü ve Yaralılar Var

Hizbullah, İsrail'e Saldırı Düzenledi

Lübnan faaliyet gösteren Hizbullah örgütü ile İsrail ordusu arasında çatışmalar yaşandı. Hizbullah, işgal altındaki Şeba Çiftlikleri’nde konuşlu bulunan İsrail’e ait Zebadin Kışlası'ndaki tabur karargahına patlayıcı yüklü iki insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlediğini duyurdu. Uzmanlara göre Hizbullah, İsrail ile arasındaki çatışmaların başladığı 8 Ekim'den bu yana ilk kez bu tür bir silah kullanıyor. Bu saldırının, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın yapacağı konuşmadan önce olması ise dikkati çekti.

İsrail'den Karşılık Geldi

Daha sonra İsrail ordusu, Lübnan topraklarından İsrail tarafına bir dizi roket atıldığını, buna karşılık 'Hizbullah’a ait hedeflerin' vurulduğunu duyurdu. İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye iline bağlı Mercayun ilçesini hedef alan bombardımanı sonucu 4 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı belirtildi. AA'nın Lübnan resmi ajansı NNA'dan aktardığı haberde, Mercayun ilçesine bağlı Vadi es-Seluki bölgesinde düzenlenen saldırıda 3 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı, ilçeye bağlı Meys el-Cebel kasabasında bir evin hedef alınması sonucu ise 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı aktarıldı. Sınır bölgesinde İsrail ordusu ile yaşanan çatışmalar hakkında açıklama yayımlayan Hizbullah, 2 üyesinin daha öldüğünü duyurdu. Lübnan-İsrail sınırında 8 Ekim'den bu yana süren çatışmalarda ölen Hizbullah mensuplarının sayısı 52'ye yükseldi.