Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Huawei, HarmonyOS'u Tüm Dünyaya Açıyor

ABD'nin yaptırımları nedeniyle Android lisansını kaybeden Huawei, geliştirdiği HarmonyOS isimli işletim sistemini tüm dünyaya açıyor. HarmonyOS; yalnızca akıllı telefonlara değil, aynı zamanda akıllı saatlere, akıllı ev aletlerine, araç sistemlerine ve televizyonlara da güç veriyor. Milyonlarca global Huawei kullanıcısı, HarmonyOS kullanmak için bekliyor.

Yayın Tarihi: 09.05.2023 03:28
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Huawei, HarmonyOS'u Tüm Dünyaya Açıyor

HarmonyOS'un Genişlemesi

ABD'nin yaptırımları nedeniyle Android lisansını kaybeden Huawei, geliştirdiği HarmonyOS isimli işletim sistemini geçtiğimiz yıllarda tanıtmıştı. HarmonyOS; yalnızca akıllı telefonlara değil, aynı zamanda akıllı saatlere, akıllı ev aletlerine, araç sistemlerine ve televizyonlara da güç veriyor.

Global Kullanıcılar Bekliyor

HarmonyOS globale açılıyor Huawei daha çok Çin pazarına odaklanma kararı alırken, HarmonyOS 3.0 ve 3.1 sadece Çin'de kullanıma sunulmuştu. Ancak, yakında bu durum değişiyor. Bütün global Huawei akıllı telefon kullanıcıları, EMUI güncellemesi yerine HarmonyOS güncellemesi almaya başlayacak. Milyonlarca global Huawei kullanıcısı, HarmonyOS kullanmak için beklerken, şirketten henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Orta Segment Cihazlarla Başladı

Öte yandan şirket, Huawei Nova 11 ve amiral gemisi olan Huawei P60 Pro'yu HarmonyOS yüklenmiş bir şekilde piyasaya sürmüştü. Şirketin aldığı karara göre artık tüm Huawei global cihazlar EMUI'ı terk edecek. HarmonyOS, artık Android arayüzüne yakınlığından ayrışarak kendine özgü bir arayüz ile kademeli bir şekilde değişmeye ve gelişmeye çalışacak.