Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Husiler, ABD ve İngiltere'nin Hudeyde Havalimanı'na Hava Saldırılarını Duyurdu

Yemen'de Husiler, ABD ve İngiltere'nin Hudeyde Havalimanı'na düzenlediği hava saldırılarını açıkladı.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 01:05
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 01:05

Husiler, ABD ve İngiltere'nin Hudeyde Havalimanı'na Hava Saldırılarını Duyurdu

Husiler'den Hava Saldırısı İddiası

Yemen'deki İran destekli Husiler, ABD ve İngiltere'nin Hudeyde kentine yönelik 4 hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Husilere ait El-Mesira televizyonunun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bu saldırıların Hudeyde Havalimanı'na gerçekleştirildiği belirtildi.

Saldırıların Etkileri

Husiler, saldırılar sonucunda havalimanında oluşan hasar hakkında herhangi bir bilgi vermezken, ABD ve İngiltere'nin konuya dair açıklama yapmadığı kaydedildi. Daha önce de, Husiler, bu ülkelerin Kamaran Adası'na yönelik 4 hava saldırısı gerçekleştirdiğini iddia etmişti.

Kızıldeniz'deki Gelişmeler

Husilerin son dönemdeki eylemleri, özellikle 31 Ekim 2023 tarihinden itibaren İsrail'in Gazze üzerindeki saldırılarına tepki olarak şekillendi. Bu dönemde, Husiler, Yemen açıklarında ticari gemilere el koyarak, bazılarına insansız hava araçları ve füzelerle saldırılar düzenlemeye başladı. Sonuç olarak, birçok gemicilik şirketi Kızıldeniz'deki faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

Uluslararası Tepkiler

Ayrıca, ABD, uluslararası deniz ticareti güvenliğinin risk altında olduğu gerekçesiyle, 18 Aralık 2023'te bir grup ülkenin katılımıyla Refah Muhafızı Operasyonu adı verilen çok uluslu bir deniz görev gücü oluşturulduğunu açıkladı. Husiler, ABD ve İngiltere'nin kontrolündeki bölgelerdeki saldırılara yanıt olarak, bu ülkelerin tüm gemilerini hedef alacaklarını duyurdu.