Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İngiltere Başbakanı Starmer, Paris'te İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile Görüştü

Keir Starmer, Paris'teki olimpiyat açılışı sırasında İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile ilişkileri güçlendiren önemli bir toplantı gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 00:26
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 00:26

İngiltere Başbakanı Starmer, Paris'te İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile Görüştü

Starmer ve Herzog’un Paris Buluşması

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Paris'te gerçekleştirilen olimpiyat açılış etkinliğine katıldı ve burada İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile bir araya geldi.

İki Ülke Arasındaki İlişkilerin Güçlendirilmesi

Görüşmenin detaylarına dair İngiltere Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan yapılan açıklamaya göre, iki lider, ikili ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik önemli adımlar üzerinde durdu.

Acı Kaybın Ardından Destek Mesajı

Starmer, Herzog'a hayatını kaybeden esirlerin anısına başsağlığı dileklerini iletti. Ayrıca, İsrail'in uluslararası hukuka uygun savunma hakkının önemini vurgulayarak destek verdiklerini belirtti.

Ateşkes ve İnsani Yardım Üzerine Vurgu

İki lider, özellikle Hamas ile İsrail arasındaki farklılıkları ele alarak, esirlerin serbest bırakılması ve Gazze’ye insani yardımın ulaştırılabilmesi için acil ateşkese ihtiyaç duyulduğunu ifade ettiler.

Ticari İşbirliğinin Sürekliliği

Görüşmenin genelinde ticaret ve yatırımlar konuları da ele alınarak, bu alanlarda işbirliğinin devam ettirilmesi noktasında anlaştılar.