Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İngiltere'deki İslamofobi Endişeleri TBMM'de Gündem

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Londra'da İslamofobi ve Gazze'deki durumu tartıştı.

Yayın Tarihi: 18.10.2024 13:14
Güncelleme Tarihi: 18.10.2024 13:14

İngiltere'deki İslamofobi Endişeleri TBMM'de Gündem

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık'tan Londra Ziyareti Değerlendirmesi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, İngiltere'ye gerçekleştirdikleri ziyarette, Türk vatandaşları ve diğer Müslüman toplumların artan İslam karşıtlığı (İslamofobi) ile ırkçılıktan duyduğu kaygıları İngiliz muhataplarına ilettiklerini açıkladı.

Çeşitli Temaslar ve Görüşmeler

Yanık, Londra'daki üç günlük çalışma ziyareti sonrası yaptığı değerlendirmede, birlikteki heyette yer alan milletvekilleri ile yoğun ve verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti. Yanık, bu ziyaretin aynı zamanda aşırı sağcı sokak olayları ve Gazze'deki insan hakları ihlalleri gibi konuların da gündeme geldiği önemli bir platform olduğunu ifade etti.Heyette Yer Alan Milletvekilleri:

Yanık'ın ziyaretine katılan isimler arasında CHP Diyarbakır Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz ve Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam yer aldı.

İslamofobi ve Toplum İlişkisi

Görüşmeler sırasında Londra'da yaşayan Türk ve Müslüman toplumların kendilerini bu topluma entegre hissettiklerini, ancak artan İslamofobi ve ırkçılıktan duydukları endişeleri muhataplarıyla paylaştıklarını söyleyen Yanık, "Vatandaşlarımızın İngiltere’de yaşamaktan şikayetleri yok, ama artan İslamofobi hareketleri onları son derece tedirgin ediyor," ifadelerini kullandı.

Uluslararası İşbirliği ve Gelecek Planları

Yanık, Gazze’deki soykırımın sona ermesi için uluslararası kurumların ve ülkelerin acilen harekete geçmesinin önemine dikkat çekti. Ayrıca, İngiltere'nin İnanç, Topluluklar ve Yerleşimden Sorumlu Devlet Bakanı Lord Wajid Khan ile istişarelerde bulunarak, Türkiye'nin uluslararası alanda bu konuda aktif rol alacağını belirtti.

Yanık, "Biz, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu olarak, vatandaşlarımızın haklarını savunma kararlılığındayız," diyerek, bu tür çalışmaların Türkiye’yle devam ettirilmesi adına Bakan Khan’ı Türkiye’ye davet ettiklerini açıkladı.

İngiltere'nin başkenti Londra'ya beraberindeki milletvekili heyetiyle üç günlük çalışma ziyareti...

İngiltere'nin başkenti Londra'ya beraberindeki milletvekili heyetiyle üç günlük çalışma ziyareti gerçekleştiren TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, buradaki temaslarının ardından AA ve TRT'ye değerlendirmelerde bulundu.