Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İngilture'den İsrail'e Silah Gönderilmesi Çağrısı

Lordlar Kamarası Üyesi Prof. Syed Kamall, İngiltere'nin İsrail'e silah sevkiyatını durdurmasını istedi.

Yayın Tarihi: 21.10.2024 11:53
Güncelleme Tarihi: 21.10.2024 12:50

İngilture'den İsrail'e Silah Gönderilmesi Çağrısı

İngiltere'den İsrail'e Silah Gönderimine Tepki

İngiltere Parlamentosunun üst kanadı Lordlar Kamarası Üyesi ve İslam ve Özgürlük Ağı (ILN) Danışma Kurulu Başkanı Prof. Syed Kamall, ülkesinin İsrail'e silah ve ekipman göndermesini istemediğini belirtti.

Kamall'ın Açıklamaları

İstanbul'da düzenlenen 11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansı'na katılan Kamall, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “İngiltere'den İsrail'e ekipman satışlarının durdurulmasını istiyorum.” dedi. Kamall, İngiltere'nin diğer ülkelere kıyasla İsrail'e daha az silah gönderdiğini savunarak, sevkiyatların durdurulması ile ilgili tartışmaların yürütüldüğünü ifade etti.

Medya ve Siyaset Üzerine Değerlendirmeler

Kamall, İngiltere medyası ve siyaseti içinde, Londra'nın İsrail'e olan sevkiyatlarını durdurma çağrısı yapan önemli bir kesimin bulunduğunu belirtti. İngiltere'nin bazı silahları göndermeme yönünde adımlar attığını ifade eden Kamall, “Birçoğumuz daha da ileri gitmelerini isteriz ancak bu çok sesli bir toplumda yapılması gereken bir tartışma.” dedi.

İkili Standartlar ve Soykırım İddiaları

Kamall, Batılı hükümetlerin bazı diktatörleri destekleme eğiliminde olduklarını vurgulayarak, “Batılı hükümetler arasında bir ikiyüzlülük olduğu açık.” değerlendirmesini yaptı. Konferansta ayrıca ILN Üst Yöneticisi Dr. Ali Salman, Gazze'deki insan hakları ihlallerine dikkat çekti ve “Bu durum, soykırım durdurulmalı. Bir an önce barış sağlanmalı.” dedi.

Salman geçerli uluslararası hukukun ihlaline dikkat çekerek, sistemin etkin hale getirilmesinin önemini vurguladı. Ayrıca, İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi Müslüman ülkelerin isyanına değinerek, “Birçok Müslüman ülkenin siyasi güç rolünü yerine getirmekte başarısız olduğu ortada.” şeklinde konuştu.

İngiltere Parlamentosunun üst kanadı Lordlar Kamarası Üyesi, İslam ve Özgürlük Ağı (ILN) Danışma...

İngiltere Parlamentosunun üst kanadı Lordlar Kamarası Üyesi, İslam ve Özgürlük Ağı (ILN) Danışma Kurulu Başkanı Prof. Syed Kamall, İngiltere'nin İsrail politikası hakkında AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

İslam ve Özgürlük Ağı Üst Yöneticisi (CEO) Dr. Ali Salman, AA muhabirine açıklamalarda...

İslam ve Özgürlük Ağı Üst Yöneticisi (CEO) Dr. Ali Salman, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.