Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Instagram, Kullanıcıların Gönderi Yorumlarında Anket Oluşturma Özelliğini Test Ediyor

Instagram, kullanıcılara gönderi yorumlarında anket oluşturma özelliğini test ediyor. Bu özellik, içerik oluşturuculara daha fazla etkileşim sağlamak için sunuluyor.

Yayın Tarihi: 20.10.2023 21:45
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Instagram, Kullanıcıların Gönderi Yorumlarında Anket Oluşturma Özelliğini Test Ediyor

Instagram, bazı kullanıcıların gönderilerindeki yorumlarda anketler oluşturmasına izin vermeye başladı.

Instagram, bazı kullanıcıların gönderilerindeki yorumlarda anketler oluşturmasına izin vermeye başladı ve içerik oluşturuculara daha fazla etkileşim için içeriklerini geliştirmenin bir başka yolunu sundu. Instagram'ın başındaki Adam Mosseri, testi yayın kanalında duyurdu ve anketlerin hem normal akış gönderilerindeki hem de Reels'deki yorumlara eklenebileceğini belirtti.

Bu şimdilik sadece küçük bir test, ancak Meta CEO'su Mark Zuckerberg bunun yakında herkese sunulacağını söylüyor.

Anketler Yorumlarda Nasıl Görünecek?

Yorumlar bölümündeki anketler, yıllardır bir çıkartma şeklinde kullanıcılara sunulduğu Hikayeler'de olduğu gibi görünecek. Mosseri tarafından paylaşılan ekran görüntüsüne göre, diğer kullanıcılar belirli bir ankete kaç kişinin oy verdiğini görebilecek.

Anketlerin yayınlandıktan sonra ne kadar süre açık kalacağı ya da kullanıcıların Twitter'daki kullanıcılar gibi oy toplamaya devam etmek için farklı zaman dilimleri arasından seçim yapma seçeneğine sahip olup olmayacağı şu anda belirsiz.

Instagram'ın Diğer Özellikleri

Instagram, yorum bölümünü daha etkileşimli bir alan haline getirmek için çalışıyor ve geçtiğimiz ilkbaharda nihayet kullanıcıların yorumlara GIF gönderme özelliğini ekledi. Platform ayrıca, Yakın Arkadaşlar ile başlattığı ve kullanıcıların belirli insan gruplarına özel içerik ayırmaları için birden fazla liste oluşturmalarına olanak tanıyan daha özel bir Hikayeler özelliği için seçenekleri test ediyor.