Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

iPhone ve iPad Kullanıcıları Artık İstediği Her Uygulamayı Şifreleyebilir

iPhone ve iPad kullanıcıları artık istedikleri her uygulamayı şifreleyebilirler. iOS 16.4 güncellemesiyle gelen yeni ekran kilidi kestirmesi sayesinde artık istediğiniz uygulamaya şifre, parmak izi veya Face ID kilidi koyabilirsiniz.

Yayın Tarihi: 11.05.2023 20:59
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

iPhone ve iPad Kullanıcıları Artık İstediği Her Uygulamayı Şifreleyebilir

iPhone Uygulama Kilitleme Yöntemi

iPhone ve iPad kullanıcıları uygulamaları şifreleyememekten yakınıyordu. Bazı aplikasyonlarda Face ID veya Touch ID ile giriş özelliği olsa da yetersiz kalıyordu çünkü bu işlem her uygulamada yapılamıyordu. Çoğu kişi farkında olmasa da iPhone'larda sistem uygulamaları da dahil olmak üzere istediğiniz her uygulamayı kilitlemenizi sağlayacak bir yöntem bulunuyor. "Kilitli Ekran" kestirmesi sayesinde Instagram'ı veya istediğiniz herhangi bir yazılımı yüz tanıma parmak izi veya şifre ile koruma altına alabilirsiniz.

Gelişmiş Gizlilik için Uygulama Şifreleme

Gelişmiş gizlilik adına, WhatsApp gibi bazı uygulamaları Face ID ile kullanabiliyoruz. Ancak çoğu uygulamada Face ID ile uygulamayı açma seçeneği sunulmuyor. iOS 16.4 güncellemesiyle gelen yeni ekran kilidi kestirmesi sayesinde ise artık istediğiniz uygulamaya şifre, parmak izi veya Face ID kilidi koyabilirsiniz. Bu eylem, belirli bir uygulama açıldığında iPhone'unuzu otomatik olarak kilitleyen kişisel bir otomasyon kurmanıza olanak tanıyor. Şimdi size fotoğraflar uygulamasını açarken Face ID'yi nasıl aktifleştireceğinizi adım adım anlatıyoruz.