Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani ile Telefon Görüşmesi Yaptı

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Reisi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurulması için İslam ülkelerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti. Katar Emiri ise ülkesinin Filistinlilerin kendi geleceğini tayin etme hakkını savundu.

Yayın Tarihi: 29.10.2023 01:13
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani ile Telefon Görüşmesi Yaptı

İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Reisi görüşmede, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurulması için İslam ülkelerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi. ABD'yi İsrail'e desteği nedeniyle eleştiren Reisi, ABD ve Batılı ülkelerin İsrail'e Gazze saldırıları için yeşil ışık yaktıklarını belirtti. Reisi, "Filistin halkı Siyonist savaş makinesinin durdurulması için her zamankinden daha fazla İslam ülkelerinin vahdetine ve birlikteliğine ihtiyaç duyuyor." dedi.

Reisi, "İsrail Gazze'de sivilleri fosfor bombaları ile hedef alıyor, Gazze halkının elektriğini, suyunu keserek her türlü insani yardımın ulaşmasını engelliyor. Bu durum karşısında İslam ülkeleri mazlum Filistin halkını desteklemek için kararlı ve güçlü bir birliktelik içinde olmalıdır." ifadelerini kullandı.

Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani ise ülkesinin Filistinlilerin kendi geleceğini tayin etme hakkını savunduğunu söyledi.

Al Thani, "Gazze'de yaşananlar Batılı ülkelerin iki yüzlü siyasetlerinin sonucudur. İslam ülkeleri birlik içerisinde bu savaş makinesini durdurabilirler. Siyonist rejim tüm uluslararası anlaşmaları ve hukuku ayaklar altına alıyor ve her türlü cinayeti işlemekten geri durmuyor." ifadelerini kullandı.