Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İran Lideri Ayetullah Ali Hamaney'den İsrail'e Petrol ve Gıda İhracatı İçin Çağrı

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Gazze Şeridi’ne saldırıların durdurulmasını talep ederek, Müslüman ülkelerin İsrail’e petrol ve gıda ihracatını durdurması için çağrı yaptı. İran lideri Hamaney, 'Gazze'ye yönelik bombardımanlar derhal durdurulmalı ve İsrail rejimine petrol ve gıda ihracatı yolları Müslüman ülkeler tarafından engellenmeli ve Siyonist rejimle ekonomik işbirliği yapılmamalıdır. Tüm Müslüman dünyası rejime karşı seferber olmalıdır' dedi.

Yayın Tarihi: 01.11.2023 20:53
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

İran Lideri Ayetullah Ali Hamaney'den İsrail'e Petrol ve Gıda İhracatı İçin Çağrı

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Gazze Şeridi’ne saldırıların durdurulmasını talep ederek, Müslüman ülkelerin İsrail’e petrol ve gıda ihracatını durdurması için çağrı yaptı.

İran devlet medyasında yer alan habere göre, Hamaney “Gazze’deki bombardıman derhal durmalı. Siyonist rejime petrol ve gıda ihracatı durdurulmalı” dedi.

İran, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları durdurmaması durumunda çatışmaların tırmanacağına dair daha önce de uyarmışlardı. Yetkililer Orta Doğu’daki İran destekli grupların harekete geçmeye hazır olduğuna işaret etmişlerdi.

İran’ın desteklediği Yemenli Husiler, dün İsrail’e “çok sayıda” balistik füze ve insansız hava aracıyla saldırmışlardı.

İSRAİL KARA HAREKETİNE MI HAZIRLANIYOR?

İsrail, sivillerin kanını dökmeye doymuyor. 26 gündür çoğunluğu kadın ve çocuk olan sivilleri gözünü kırpmadan katleden İsrail'e en büyük destek ABD'den geliyor. Daha önce Felluce kasabını bölgeye yollayan ABD yine asker göndereceğini açıkladı. İsrail'in soykırım yapması için her türlü desteği vereceğini belirten ABD'nin kara harekatı için kolları sıvadığı ifade ediliyor. Cibaliye kampına hava saldırısı düzenleyen ve soykırımı açık açık itiraf edip 'Sivilleri bilerek bombaladık' açıklamalarında bulunan İsrail'in bu rağmen dün gece ağır darbe aldığı bildiriliyor. Gazze tünellerinde ağır darbe aldıkları söylenen İsrail ordusundan itiraf niteliğinde açıklamalar gelirken İsrail basınına sansür uygulandığı anlaşıldı.

İRAN'DAN EKONOMİK YAPTIRIM ÇAĞRISI

Öte yandan İran lideri Hamaney, 'Gazze'ye yönelik bombardımanlar derhal durdurulmalı ve İsrail rejimine petrol ve gıda ihracatı yolları Müslüman ülkeler tarafından engellenmeli ve Siyonist rejimle ekonomik işbirliği yapılmamalıdır. Tüm Müslüman dünyası rejime karşı seferber olmalıdır' dedi.