Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İşgalci İsrail Gazze'de Katliam Yapmaya Devam Ediyor

İşgalci İsrail 20 gündür yoğun saldırı altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde katliam yapmaya devam ediyor. Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 7 bini aştı. Çin ise ABD ve İsrail'in hedefinde olan İran'a desteğini resmen duyurdu. İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Filistin-İsrail arasındaki çatışmaların bölgeye yayılmasını istemediklerini ancak Gazze'ye saldırılarının devam etmesi halinde İsrail'e açık destek veren ABD'nin de 'ateşten kurtulamayacağını' söylemişti.

Yayın Tarihi: 29.10.2023 10:15
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

İşgalci İsrail Gazze'de Katliam Yapmaya Devam Ediyor

İşgalci İsrail 20 gündür yoğun saldırı altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde katliam yapmaya devam ediyor.

Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 7 bini aştı. Hamas'ın 7 Ekim sabahı başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık veren İsrail, Gazze'ye 20 gündür bomba yağdırıyor. Bölgede can kayıpları her saat artarken, ABD ve İsrail'in hedefinde olan İran'a desteğini resmen duyuran Çin'den tehdit gibi bir uyarı geldi. Yapılan açıklamada 'Toprak bütünlüğünü ve ulusal onurunu koruma konusunda İran'ı sıkı bir şekilde destekliyoruz. İran'a dışardan yapılacak bir müdahaleye şiddetli şekilde karşı çıkacak ve İran'ın yanında olacağız' ifadeleri yer aldı.

Çin: Müdahale Olursa İran'ın Yanındayız

Çin, ABD ve İsrail'in hedefinde olan İran'a desteğini resmen duyurdu. Yapılan açıklamada, 'Toprak bütünlüğünü ve ulusal onurunu koruma konusunda İran'ı sıkı bir şekilde destekliyoruz. İran'a dışardan yapılacak bir müdahaleye şiddetli şekilde karşı çıkacak ve İran'ın yanında olacağız' denildi. İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Filistin-İsrail arasındaki çatışmaların bölgeye yayılmasını istemediklerini ancak Gazze'ye saldırılarının devam etmesi halinde İsrail'e açık destek veren ABD'nin de 'ateşten kurtulamayacağını' söylemişti.