Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İşkodra'da Geleneksel Türk Okçuluğu Kursu Başlıyor

İşkodra Yunus Emre Enstitüsü geleneksel Türk okçuluğu kursu düzenliyor; detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 21.10.2024 21:01
Güncelleme Tarihi: 21.10.2024 21:01

İşkodra'da Geleneksel Türk Okçuluğu Kursu Başlıyor

İşkodra'da Geleneksel Türk Okçuluğu Kursu

İşkodra Yunus Emre Enstitüsü, Arnavutluk'un kuzeyindeki İşkodra şehrinde geleneksel Türk okçuluğu kursu düzenlemeye başladı. Bu kurs, yerel halkın Türk kültürüyle tanışmasına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştiriliyor.

Tiran Enstitüsü'nden Açıklama

Tiran Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Oğuzhan Sakoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Okçular Vakfı ile iş birliği yaparak okçuluk dersleri verdiklerini ifade etti. Sakoğlu, "Başkent Tiran'da da 1 Kasım'dan itibaren okçuluk kurslarına başlayacağız. Uzun zamandır düzenli olarak kurslar veriyoruz ve bu yıl iki defa okçuluk kursu gerçekleştirdik. Şu an İşkodra'da devam eden bir kursumuz var" dedi.

Kültürel Faaliyetler

Sakoğlu, sadece Türkçe öğretimi değil, aynı zamanda çeşitli kültürel etkinlikler de düzenlediklerini belirtti. Enstitü, konserler, sergiler, bilimsel konferanslar ve sanat kursları gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yaparak katılımcılara farklı deneyimler sunmayı hedeflemektedir.

Katılım ve Bilgiler

Sakoğlu'nun aktarımına göre, bugüne kadar Tiran ve İşkodra'da 10 binin üzerinde kişiye Türkçe öğretildi. İşkodra'da 1 Ekim tarihinde başlayan geleneksel Türk okçuluğu kursu, 15 Kasım tarihine kadar sürecek. Kurs, 9-15 yaş ile 16-60 yaş aralığındaki toplam 30 katılımcıyla gerçekleştirilmektedir.

İşkodra Yunus Emre Enstitüsü, Arnavutluk'un kuzeyindeki İşkodra şehrinde geleneksel Türk okçuluğu...

İşkodra Yunus Emre Enstitüsü, Arnavutluk'un kuzeyindeki İşkodra şehrinde geleneksel Türk okçuluğu kursu düzenliyor.