Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsmail Heniyye için Türkiye'de Gıyabi Cenaze Namazı

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için Gaziantep ve çevresinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Yayın Tarihi: 02.08.2024 14:44
Güncelleme Tarihi: 02.08.2024 14:44

İsmail Heniyye için Türkiye'de Gıyabi Cenaze Namazı

İsmail Heniyye İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, suikasta uğramasının ardından Türkiye’nin Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Kilis gibi illerinde gıyabi cenaze namazı ile anıldı.

Gaziantep’teki Anma Töreni

Gaziantep Şahinbey Millet Camisi'nde cuma namazının ardından düzenlenen gıyabi cenaze namazı, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar tarafından kıldırıldı ve ardından dua edildi.

Malatya'daki Katılım

Malatya'da Kernek Karagözlüler Camisi'nde Cuma namazı sonrası bir araya gelen halk, Heniyye için gıyabi cenaze namazı kılmak üzere toplandı. İl Müftüsü Ramazan Dolu, cemaatin ardından dua da etti.

Kilis ve Adıyaman'daki Törenler

Kilis’te Hacı Ömer Faruk Kayabaş Camisi'nde namaz kılındı. Bu gıyabi cenaze namazını İl Müftüsü Alettin Bozkurt yönetti. Katılımcılar arasında Kilis Valisi Tahir Şahin de yer aldı.

Adıyaman'daki Yenipınar Camisi’nde de vatandaşlar, Heniyye için gıyabi cenaze namazı kıldılar. İl Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, bu anma ile Müslümanların destek duruşunu sergilediğini belirtti.

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da Merasimler

Kahramanmaraş genelindeki camilerde de İsmail Heniyye için gıyabi cenaze namazı kılındı. Ardından dualar yapıldı.

Şanlıurfa'da ise Hazreti İbrahim Peygamber Camisi'nde namazı İl Müftü Vekili Abdülhamit Turgut kıldırdı. Dua, Haliliye İlçe Müftüsü Abdullah Yıldırım tarafından yapıldı.

Suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için Adıyaman'da Yenipınar Camisi'nde...

Suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için Adıyaman'da Yenipınar Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaz sonrasında Adıyaman Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, gazetecilere açıklama yaptı.