Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İspanya'da Filistin'e Destek İçin Genel Grev Düzenleniyor

İspanya'da sendikalar, Filistin'deki duruma karşı genel grev başlattı. Hükümete çağrı yaparak ilişkileri kesmesi gerektiğini vurguladılar.

Yayın Tarihi: 27.09.2024 11:17
Güncelleme Tarihi: 27.09.2024 11:17

İspanya'da Filistin'e Destek İçin Genel Grev Düzenleniyor

İspanya'da Filistin'e Destek Genel Grevi

İspanya'da, Filistin'deki soykırıma karşı genel grev düzenleniyor. 200'den fazla sendika ve sivil toplum kuruluşu, "Filistin'deki soykırıma ve işgale karşı" başlığı altında 24 saatlik bir grev gerçekleştirdi.

Büyük Şehirlerde Gösteriler Düzenleniyor

Grev eylemleri, başkent Madrid başta olmak üzere Barselona ve Bilbao gibi büyük şehirlerde gerçekleştirilirken, üniversite öğrencileri de ders bırakma eylemi yapmayı planlıyor. Sendikaların Açıklamaları

İspanya'daki sendikalar, İsrail'in Gazze'deki saldırılarının yıl dönümünde, hükümete "İsrail ile olan diplomatik, ticari ve askeri ilişkileri acilen sonlandırma" çağrısında bulundu. Genel Emek Konfederasyonu (CGT) Sosyal Faaliyetler Sekreteri Carmen Arnaiz, bu eylemin Filistinli işçilerin ihtiyaçlarına yanıt vermek amacıyla gerçekleştirildiğini ifade etti.

Arnaiz’in Vurguları

Arnaiz, "Bu genel grev, işçi sendikaları olarak yapabileceğimiz en büyük eylem. Sembolik olmasına rağmen çok büyük bir anlam taşıyor. İspanya hükümetinin İsrail ile tüm ilişkilerini derhal kesmesi gerektiği mesajını vermek istiyoruz," dedi. Ayrıca, silah ihracatının kontrol altına alınması ve yatırımların sağlık, eğitim gibi sosyal hizmetlere yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Protesto Hakkı Üzerine Eleştiriler

Arnaiz, Avrupa ülkelerinde Filistin'e destek gösterilerine getirilen yasakların "faşizm" olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti ve bu yasakların Avrupa'daki sivil toplum için büyük bir ikilem oluşturduğunu ifade etti.

"Soykırıma karşı yapılan bir gösteriyi yasaklamak, korkunç bir şey" diyen Arnaiz, uluslararası hukukun ve insan haklarının ihlal edildiğine dikkat çekti.

İspanya'da 200'den fazla sendika ve sivil toplum kuruluşunun (STK) çağrısıyla, "Filistin'deki...

İspanya'da 200'den fazla sendika ve sivil toplum kuruluşunun (STK) çağrısıyla, "Filistin'deki soykırıma ve işgale karşı" başlığı altında 24 saatlik genel greve gidildi. Genel greve öncülük eden Genel Emek Konfederasyonunda (CGT) Sosyal Faaliyetler Sekreteri Carmen Arnaiz de AA muhabirine açıklama yaptı.