Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İspanya'da Madrid'de Şiddetli Fırtına: Evde Kalın Çağrısı Yapıldı

İspanya'nın başkenti Madrid'de şiddetli fırtınanın etkili olması nedeniyle vatandaşlara evde kalın çağrısı yapıldı. İspanya Ulusal Hava Durumu Ajansı, (AEMET) başkent Madrid, Toledo eyaleti ve Cadiz şehri için şiddetli fırtınaların etkili olması nedeniyle kırmızı alarm verdiklerini duyurdu. Ajans, Madrid'de önümüzdeki 12 saat içinde metrekare başına 120 litreye kadar yağmur yağabileceğini belirtti. Madrid Belediye Başkanı Luis Martinez-Almeida ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'Şiddetli fırtınada yaşanacak olağanüstü ve anormal durum nedeniyle, Madrid halkından bugün evde kalmalarını rica ediyorum' dedi.

Yayın Tarihi: 03.09.2023 20:44
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

İspanya'da Madrid'de Şiddetli Fırtına: Evde Kalın Çağrısı Yapıldı

İspanya'nın başkenti Madrid'de şiddetli fırtınanın etkili olması nedeniyle vatandaşlara evde kalın çağrısı yapıldı.

İspanya Ulusal Hava Durumu Ajansı, (AEMET) başkent Madrid, Toledo eyaleti ve Cadiz şehri için şiddetli fırtınaların etkili olması nedeniyle kırmızı alarm verdiklerini duyurdu. Ajans, Madrid'de önümüzdeki 12 saat içinde metrekare başına 120 litreye kadar yağmur yağabileceğini belirtti. Madrid Belediye Başkanı Luis Martinez-Almeida ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'Şiddetli fırtınada yaşanacak olağanüstü ve anormal durum nedeniyle, Madrid halkından bugün evde kalmalarını rica ediyorum' dedi.

İspanya'da şiddetli yağış hayatı durma noktasına getirdi: Başkentte 'kırmızı alarm' verildi

İspanya'yı etkisi altına alan kuvvetli yağış adeta hayatı durma noktasına getirdi. Başkentte kırmızı alarma geçilirken, tren seferleri iptal edildi, yollar trafiğe kapatıldı, vatandaşlara 'evde kal' uyarıları yapıldı ve Atletico Madrid-Sevilla maçı ertelendi. Bunlarla birlikte jandarma yetkilileri iki dağcının hayatını kaybetmesini de hava şartlarına bağladı. İspanya'nın özellikle orta ve doğu bölgelerini etkisi altına alan şiddeti yağış yaşamı felç etti. Başkent Madrid ve Toledo kentlerinde 'kırmızı alarma' geçilirken, çok sayıda tren seferi iptal edildi ve bazı yollar trafiğe kapatıldı.

'EVDE KAL' UYARILARI YAPILDI

Rekor oranda yağışın beklendiği Madrid'de yerel yönetim, vatandaşların cep telefonlarına mesaj göndererek, şiddetli yağıştan dolayı mecbur kalmadıkça arabalarını kullanmamalarını ve evde kalmalarını istedi. Castilla La Mancha, Valensiya ve Katalonya bölgelerinde de yağış ve şiddetli rüzgarın etkisiyle bazı ev ve iş yerlerini su basarken, ağaçlar devrildi.

DAĞCILARIN ÖLÜM NEDENİ: HAVA KOŞULLARI

Diğer yandan metrekareye 100 litreden fazla yağışın düştüğü Huesca kentinde 31 ve 34 yaşlarında iki dağcının hayatını kaybettiği açıklandı. Jandarma yetkilileri henüz resmilik kazanmasa da bu kişilerin ölüm nedenlerinin kötü hava şartları olduğunun sanıldığını duyurdu.

Ayrıca La Liga'nın 3. haftasında bu akşam oynanması gereken Atletico Madrid-Sevilla maçı da ertelendi.