Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail Askerleri Batı Şeria'da Gözaltılar ve Yaralılar

İsrail askerlerinin Batı Şeria'daki baskınlarında 1 ağır yaralı 7 Filistinli yaralandı, 2 kişi gözaltına alındı.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 07:56
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 07:56

İsrail Askerleri Batı Şeria'da Gözaltılar ve Yaralılar

İsrail Askerlerinin Batı Şeria'daki Baskınları

İsrail askerlerinin işgal altında bulunan Batı Şeria'da gerçekleştirdiği baskınlarda 1'i ağır olmak üzere toplamda 7 Filistinli yaralandı. Yaşanan olaylarla ilgili olarak Filistin haber ajansı WAFA, bu baskınların Cenin, Doğu Kudüs ve Ramallah bölgelerinde gerçekleştiğini bildirdi.

Cenin ve Doğu Kudüs'teki Olaylar

Gece boyunca İsrail güçleri, İseviyye Mahallesi'nde ateş açarak ağır yaraladığı bir Filistinliyi gözaltına aldı. Ayrıca, İseviyye’de ağır şekilde darp edilen 6 kişiden arasında 12 yaşında bir çocuk ile 76 yaşında bir kadının da bulunduğu bireyler hastaneye götürüldü.

Şufat Mülteci Kampı'ndaki Çatışma

Kudüs'ün kuzeyinde yer alan Şufat Mülteci Kampı'na gerçekleştirilen baskında, Filistinlilerle İsrail askerleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Bu çatışmalarda İsrail askerleri, Filistinlilere plastik mermiler ve göz yaşartıcı gaz bombaları ile karşılık verdi.

Baskınlar ve Güvenlik Önlemleri

İsrail güçleri, Cenin'in güneybatısındaki Yabed kasabasında evlerde geniş çaplı aramalar yaptı. Cenin'in güneyindeki Zubde ve Fahme köyleri ile Arrabe ve Kefr Rai kasabalarında güvenlik önlemleri artırıldı. Ayrıca, Ramallah'ın kuzeyindeki Sincel kasabasındaki bir eve baskın düzenleyen İsrail askerleri, 19 yaşındaki bir genci gözaltına aldı.

Artan Gerilim ve Kayıplar

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıların başlamasının ardından, 7 Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltı ve baskınlarda önemli bir artış yaşanıyor. Bu süreçte, İsrail askerleri ve Filistin topraklarını gasbeden gruplar tarafından gerçekleştirilen saldırılarda şu ana kadar 589 Filistinli yaşamını yitirdi.