Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'tan Gazze Açıklamaları

Yisrael Katz, Gazze'nin Filistinli gruplar tarafından yönetilmeyeceğini savundu.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 13:20
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 13:20

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'tan Gazze Açıklamaları

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Gazze Üzerine Açıklamaları

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Çin'de bir araya gelen Filistinli grupların "Gazze'nin ortak kontrolü için bir anlaşma imzaladığını" öne sürdü. Katz, 7 Ekim'de başlayan saldırılar sonrasında Filistinli grupların Gazze'yi yönetemeyeceğini iddia etti.

Hamas ve Fetih Arasında Anlaşma

Katz, X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, Hamas ve Fetih arasında, İsrail’in gerçekleştirdiği saldırılar sonrasında Gazze’nin ortak yönetimi için bir anlaşma yapıldığını belirtti. Ancak Katz, bu durumun mümkün olmadığını savundu. "Gazze’nin Filistinli gruplarca yönetilmesi gerçekleşmeyecek. Çünkü Hamas yönetimi ezilecek ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Gazze’yi uzaktan izleyecek" ifadelerini kullandı.

Ulusal Birlik Anlaşması Yolda

Filistinli gruplar, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) çatısı altındaki tüm güçlerin, "kapsamlı bir ulusal birliğe" ulaşma ve geçici bir hükümet kurma konusunda anlaşmaya "varmak üzere" olduğunu duyurdu. Pekin’de düzenlenen toplantılara Fetih, Hamas, İslami Cihad, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ve Filistin Kurtuluş Demokratik Cephesi gibi 14 grup katıldı.