Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail-Filistin Çatışmaları Sürerken İsrail, Lübnan Hizbullahı'nı Vurdu

İsrail-Filistin çatışmaları sürerken İsrail, Lübnan Hizbullahı'nı vurdu. İsrail ordusu Lübnan topraklarından İsrail'e roket atılma girişimine karşılık savaş uçaklarının Lübnan Hizbullahı'na ait askeri hedefleri vurduğunu açıkladı. Öte yandan, Irak'taki İran destekli Şii milislerin de Suriye'nin Tenef bölgesinde bulunan ABD askeri üssüne iki insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlediği bildirildi.

Yayın Tarihi: 28.10.2023 13:26
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

İsrail-Filistin Çatışmaları Sürerken İsrail, Lübnan Hizbullahı'nı Vurdu

İsrail-Filistin Çatışmaları Sürerken İsrail, Lübnan Hizbullahı'nı Vurdu

İsrail-Filistin çatışmaları 22'nci gününde devam ederken, İsrail ordusu Lübnan topraklarından İsrail'e roket atılma girişimine karşılık savaş uçaklarının Lübnan Hizbullahı'na ait askeri hedefleri vurduğunu açıkladı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, İsrail ordusundan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Lübnan Hizbullahı mensuplarının İsrail'e doğru roket atma girişiminde bulunduğu ve roketlerin Suriye topraklarına düştüğü belirtildi. Ordunun açıklamasına göre, İsrail savaş uçakları ardından Hizbullah'a ait askeri noktaları vurdu.

Hizbullah: Irak'taki Şii Milisler ABD Askeri Üssünü Vurdu

Öte yandan, Irak'taki İran destekli Şii milislerin de Suriye'nin Tenef bölgesinde bulunan ABD askeri üssüne iki insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlediği bildirildi. Lübnan'daki Hizbullah Hareketi'nin Suriye'nin güneyindeki ABD üssüne yönelik saldırı hakkında Telegram hesabından yaptığı açıklamada, 'Irak'taki İslami direniş cephesinin Suriye'nin Tenef bölgesinde yer alan ABD Askeri Üssü'ne iki İHA ile saldırı gerçekleştirdiği' kaydedildi.

Ne Olmuştu?

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de İsrail'e başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısından bir gün sonra açıklama yapan Lübnan Hizbullahı, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Hamas'a yönelik düzenlediği saldırıda 'tarafsız' olmadıklarını ve Filistinli gruplara destek verdiklerini duyurmuştu. Ardından Hizbullah ve İsrail ordusu arasında Lübnan'ın güney sınırında çatışmalar başlamıştı. İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında aralıklarla devam eden çatışmalarda 46 Hizbullah üyesinin yanı sıra İslami Cihad Hareketi'nden altı, Hamas'tan üç, Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı mensuplarından iki kişi ölmüş, biri gazeteci dört sivil de hayatını kaybetmişti. Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da üç İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirdi. Bu gelişmelerle eş zamanlı olarak İran destekli Iraklı Şii milisler de Hizbullah ve Hamas'ın yanında yer aldıklarını, ABD'nin savaşa müdahil olması halinde Irak ve Suriye'deki hedeflerinin vurulacağı tehdidinde bulunmuştu. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), önceki gün yaptığı açıklamada, Irak ve Suriye'de ABD ile koalisyon güçlerine yönelik 17-26 Ekim arasında toplam 16 saldırı düzenlendiğini açıklamıştı.