Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail Gazze'deki Fransız Enstitüsü ve AFP Binasını Vurdu

Gazze'deki bombalı saldırılarına devam eden İsrail, Fransız Enstitüsü ve AFP binasını vurdu. Saldırılarda ölen veya yaralanan olmazken Fransa Dışişleri Bakanlığı İsrail'den 'acil açıklama' talep etti. AFP ise saldırıyı kınadı.

Yayın Tarihi: 03.11.2023 21:40
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

İsrail Gazze'deki Fransız Enstitüsü ve AFP Binasını Vurdu

Gazze'deki bombalı saldırılarına devam eden İsrail, bu kez de Fransız Enstitüsü ve AFP binasını vurdu.

Saldırılarda ölen veya yaralanan olmazken Fransa Dışişleri Bakanlığı İsrail'den 'acil açıklama' talep etti. AFP ise saldırıyı kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İsrail makamlarının, Gazze'deki Fransız Enstitüsünü vurduklarına ilişkin kendilerini bilgilendirdiği belirtildi. Saldırı sırasında hiçbir çalışanın ve Fransız vatandaşının Enstitüde olmadığı kaydedilen açıklamada, İsrail makamlarından derhal hangi gerekçe ile Fransız Enstitüsünü vurma kararı aldığını bildirmesi istendi.

Bakanlıktan yapılan bir diğer açıklamada, Fransa'nın Gazze'deki sivil kayıpların sayısından ciddi endişe duyduğu ifade edildi. Ayrıca, İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) tesislerine ve personeline yönelik saldırılarının kınandığı belirtildi.

Gazze'deki Fransız Enstitüsü, yurt dışında Fransızca ve Fransız kültürünü yaymak için faaliyet gösteren Fransa Dışişleri Bakanlığına bağlı 150'den fazla enstitüden biri niteliğindeydi.