Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail Gazze'ye Yönelik Hava Saldırılarını Sürdürüyor

İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları devam ediyor. Saldırılarda 13 Filistinli hayatını kaybetti, İslami Cihad Hareketi'nin üç lideri öldürüldü. İsrail Hükümeti, İran'ın tehditlerine karşı mücadele ettiklerini belirterek, uzun bir çatışmaya hazırlıklı olmalarını istiyor.

Yayın Tarihi: 09.05.2023 22:47
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

İsrail Gazze'ye Yönelik Hava Saldırılarını Sürdürüyor

İsrail Başbakanı ve Savunma Bakanı Saldırıları Savunuyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ve İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Gazze'ye yönelik hava saldırıları hakkında bir basın toplantısı düzenledi. Netanyahu, saldırılarda sivillere zarar vermemek için her şeyi yaptıklarını iddia ederek, operasyonların henüz bitmediğini belirtti. Gallant ise operasyonların gerektiği kadar genişleyeceğini söyledi.

13 Kişi Hayatını Kaybetti

Gazze'ye düzenlenen hava saldırılarında 13 Filistinli hayatını kaybetti, 20 Filistinli de yaralandı. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, saldırılarda İslami Cihad Hareketi’nin komutanlarından olan Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Kudüs Tugayları’nda görev yapan Khalil Bahitini'nin, aynı hareketin Batı Şeria'daki misilleme operasyonlarını yöneten sözcüsü Tarık Ezzaldin'in ve hareketin askeri konsey sekreteri Cihad Ghanem’in öldürüldüğü ifade edildi.

İsrail Hükümeti Uyarıyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ordusunun Gazze’ye saldırısı üzerine ilgili bakanlar, komuta kademesi ve güvenlik otoritelerinin katılımıyla düzenlenen güvenlik kabinesi toplantısının açılışında konuştu. Netanyahu, İran'ın birden fazla cephede İsrail'e savaş açma girişimine karşı mücadele ettiklerini aktararak, ülkesinin güvenlik sorunlarının yüzde 95’inin İran’dan kaynaklandığını savundu. Savunma Bakanı Yaov Gallant, Gazze Şeridi çevresindeki İsrail yerel yöneticilerinden “uzun bir çatışma dahil her türlü senaryoya hazırlıklı olmalarını” istedi.