Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail, Gazze'ye Yönelik Kuşatmayı Tamamladı

İsrail, Gazze şehrine yönelik kuşatmayı tamamladıklarını ve ateşkes seçeneğinin masada olmadığını bildirdi. İsrail güçlerinin 7 Ekim sabahından bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları aralıksız sürüyor. Gazze Şeridi'nde aralarında çok sayıda çocuk ve bebeğin de olduğu binlerce sivil hava saldırılarında hayatını kaybetti, on binlerce sivil ise yaralandı. İnsani şartların gitgide kötüleştiği bölgede sağlık sistemi ise çöktü. Gazzeliler çok zor şartlarda hayatta kalma mücadelesi verirken kara harekatını başlatan İsrail güçleri, kente yönelik kuşatmanın tamamlandığını ve masada ateşkes seçeneğinin olmadığını söyledi.

Yayın Tarihi: 02.11.2023 22:59
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

İsrail, Gazze'ye Yönelik Kuşatmayı Tamamladı

Son dakika haberi...İsrail, Gazze şehrine yönelik kuşatmayı tamamladıklarını ve ateşkes seçeneğinin masada olmadığını bildirdi.

İsrail güçlerinin 7 Ekim sabahından bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları aralıksız sürüyor.

Gazze Şeridi'nde aralarında çok sayıda çocuk ve bebeğin de olduğu binlerce sivil hava saldırılarında hayatını kaybetti, on binlerce sivil ise yaralandı. İnsani şartların gitgide kötüleştiği bölgede sağlık sistemi ise çöktü.

Gazzeliler çok zor şartlarda hayatta kalma mücadelesi verirken kara harekatını başlatan İsrail güçleri, kente yönelik kuşatmanın tamamlandığını ve masada ateşkes seçeneğinin olmadığını söyledi.

İSRAİL ORDU SÖZÜCÜ HAGARİ: GAZZE'YE YÖNELİK KUŞATMA TAMAMLANDI

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze şehrine yönelik kuşatmanın tamamlandığını, ateşkes seçeneğinin de masada olmadığını söyledi.

Hagari, düzenlediği basın toplantısında İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kara birliklerinin bölgede ilerlediğini aktaran Hagari, Gazze kentine yönelik kuşatmanın tamamlandığını bildirdi.

ATEŞKES SEÇENEĞİ MASADA DEĞİL

Hagari, ateşkese dair bir soruya ise 'ateşkes seçeneğinin masa olmadığı' cevabını verdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, 'Gazze'nin içine ilerliyoruz. Kenardaki mahalleleri çoktan geçtik. Kimse bizi durduramaz' ifadelerini kullanmıştı.

KUDÜS HASTANESİ YAKINLARINA İKİNCİ SALDIRI

Yine akşam saatlerinde Filistin Kızılay'ından yapılan açıklamayla, İsrail güçlerinin Kudüs Hastanesi yakınlarına ikinci kez bir saldırı düzenlediği ve saldırı nedeniyle 2 kişinin ağır şekilde yaralandığı bildirilmişti.

Filistin Kızılayı duyurdu: İsrail güçleri Kudüs Hastanesi'nin yakınına ikinci bir saldırı düzenledi