Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail, Gazze'ye Yönelik Saldırılarını Sürdürüyor

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını 11. gününde devam ettiriyor. Saldırılarda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere yaklaşık 60 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail güçleri, gece boyunca Gazze'nin çeşitli bölgelerini savaş uçakları, savaş gemileri ve topçu atışlarıyla vurdu. Gazze'deki sağlık kaynaklarına göre, saldırılarda birçok ev ve mülteci kampı hedef alındı.

Yayın Tarihi: 17.10.2023 11:45
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

İsrail, Gazze'ye Yönelik Saldırılarını Sürdürüyor

İsrail ordusu, 7 Ekim'de başlayan savaşın 11'inci gününde Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını devam ettirdi.

İsrail ordusunun gece boyunca abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere yaklaşık 60 Filistinli yaşamını yitirdi. Saldırılarda hayatını kaybedenlerin naaşları, yakınları tarafından toprağa verilmek üzere Han Yunus kentindeki Nasser Hastanesi morgundan alındı.

İsrail güçleri, gece boyunca, Gazze'nin çeşitli bölgelerini savaş uçakları, savaş gemileri ve topçu atışlarıyla vurmaya devam etti.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail, hava saldırıları ile başta Mısır sınırındaki Refah kenti ve Han Yunus olmak üzere Gazze Şeridi'nin birçok noktasını hedef aldı. Gazze'deki sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, kentin güneyinde Mısır sınırı yakınında bulunan Refah'ta bir eve düzenlenen hava saldırısında, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 26 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

Gazze'nin batısındaki Rimal Mahallesi'nde bir eve düzenlenen saldırıda ise evde bulunanlardan 8 kişi öldürüldü.

Gazze'nin orta ve batı kesimlerindeki Nusayrat ve Şatı mülteci kamplarına da İsrail savaş uçaklarıyla saldırılar düzenlendi. Saldırılarda can kaybı ve yaralanmaların yanı sıra büyük maddi hasar oluştu.