Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail Güvenlik Kabinesi, Hizbullah'a Karşılık İçin Planlama Yapıyor

Netanyahu ve Gallant, Hizbullah'a verilecek yanıtla ilgili planlamalar üzerinde çalışıyor.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 00:49
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 00:49

İsrail Güvenlik Kabinesi, Hizbullah'a Karşılık İçin Planlama Yapıyor

İsrail Güvenlik Kabinesi Toplandı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu başkanlığındaki güvenlik kabinesi, Mecdel Şems saldırısının ardından Hizbullah'a verilecek karşılığın zamanını ve niteliğini belirlemek amacıyla özel bir toplantı gerçekleştirdi.

Yanıt Planlaması İçin Görev Verildi

Toplantı sonrası yayımlanan resmi açıklamaya göre, Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hizbullah'a yönelik eylemlerle ilgili detaylı bir plan oluşturmakla görevlendirildi. Açıklamada, güvenlik kabinesinin detaylara girmeden yalnızca zaman ve niteliği belirleme görevini verdikleri belirtildi.

Olası Senaryolar ve Askeri Eylemler

İsrail ordu radyosunun bildirdiğine göre, ordu, Mecdel Şems saldırısından sonra Hizbullah'a yönelik çeşitli olası senaryolar üzerinde çalıştı. Bunlar arasında, Lübnan'a karşı daha şiddetli askeri eylemlere geçme ihtimali yer aldığı belirtildi.

İsmi gizli kalmasını isteyen bir İsrailli yetkili ise, "Hizbullah'a zarar vermek istiyoruz, fakat bölgesel bir savaş çıkarmaktan kaçınmak istiyoruz" ifadesini kullandı.

Lübnan'ın Yanıtı

Öte yandan, Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Buhabib, yerel bir televizyon kanalıyla yaptığı röportajda, İsrail'in muhtemel saldırısının "sınırlı" olacağına dair uluslararası güvence aldıklarını ifade etti ve Hizbullah'ın da buna karşı benzer ölçekte bir yanıt vereceğini belirtti.

Mecdel Şems Saldırısı ve Sonuçları

Mecdel Şems beldesindeki futbol sahasına yapılan roket saldırısında, aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetmiş, 35 kişi de yaralanmıştı. İsrail ordusu, roketin Lübnan'ın Şeba beldesinin kuzeyinden ateşlendiğini belirtmişti. Buna karşın, Hizbullah, saldırıyla herhangi bir bağlantılarının olmadığını duyurdu.

Netanyahu, saldırıyı kayıtsız bırakmayacaklarını ve Hizbullah'ın bugüne dek ödemediği ağır bir bedel ödeyeceğini söyledi.