Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail-Hamas Çatışmaları Sonrası İsrail ve Lübnan Arasındaki Gerginlik Artıyor

İsrail-Hamas çatışmalarının ardından İsrail ordusu ile Lübnan Hizbullahı arasında karşılıklı saldırılar devam ediyor. Lübnan Başbakanı Necib Mikati, ülkesinin savaşa girmek istemediğini ancak Hizbullah'tan bu yönde güvence alamadıklarını belirtti. İsrail'in Hizbullah'a yönelik provokatif saldırılarını durdurması gerektiğini söyleyen Mikati, Lübnan'ın savaşa girmek istemediğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 14.10.2023 14:31
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

İsrail-Hamas Çatışmaları Sonrası İsrail ve Lübnan Arasındaki Gerginlik Artıyor

İsrail-Hamas Çatışmaları Sonrası İsrail ve Lübnan Arasındaki Gerginlik Artıyor

DUVAR - İsrail-Hamas çatışmalarının ardından İsrail ordusu ile Lübnan Hizbullahı arasında başlayan karşılıklı saldırılar hakkında konuşan Lübnan Başbakanı Necib Mikati, ülkesinin savaşa girmek istemediğini, ancak Hizbullah'tan bu yönde güvence alamadıklarını söyledi. Lübnan'daki bir televizyon kanalında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Mikati, Lübnan için esas olanın güven ve istikrarının korunması olduğunu vurgulayarak, Hizbullah'a da atıfla, 'Ancak hiçbir taraftan gelişmelere ilişkin güvence alamadım çünkü durum sürekli değişiyor' ifadelerini kullandı.

'İsrail, Hizbullah'a Yönelik Provokatif Saldırıları Durdurmalı'

İsrail'in Hizbullah'a yönelik provoke edici saldırılarını durdurması gerektiğini söyleyen Mikati, 'Çünkü Lübnan savaşa girmek istemiyor' diye konuştu. İsrail-Hamas çatışması abluka altındaki Gazze Şeridi’nde şiddetli bir hâl alırken İsrail-Lübnan sınırında da tansiyon yeniden yükseldi. Bölge son günlerde İsrail ordusu ile Lübnan Hizbullahı arasında karşılıklı saldırılara sahne oluyor.

İsrail Ordusu: Hizbullah'a Ait İHA'ları Düşürdük

İsrail ordusu, bugün sabah saatlerinde bir açıklama yaparak, Lübnan'ın güneyinden gelen Hizbullah'a ait insansız hava araçlarının (İHA) düşürüldüğünü duyurmuştu. İsrail'in Yediot Aharonot gazetesinin haberine göre, İsrail ordusunun dış medya sözcüsü Jonathan Conricus, konuya ilişkin açıklamasında, İsrail'e gönderilen Hizbullah'a ait İHA'ları düşürdüklerini açıklamış, İsrail uçağını hedef alan, karadan havaya fırlatılan bir füzenin de düşürüldüğünü aktarmıştı. Bölgede durumun oldukça gergin olduğunu belirten Sözcü Conricus, Hizbullah'ın faaliyetlerinin yakından izlendiğini ifade etmişti.

İsrail Ordusu'ndan 'Gazeteci' Açıklaması: Trajik

İsrail-Lübnan sınırındaki gerginliği takip eden bir grup gazeteci de 13 Ekim Cuma günü saldırıya uğramıştı. Lübnan'ın güneyinde İsrail sınırındaki Alma Şaab beldesinde gerçekleşen saldırıda Reuters haber ajansından kameraman İssam Abdullah hayatını kaybetmiş, Al Jazeera ve AFP muhabirleri de yaralanmıştı. İsrail ordusu, konuya ilişkin bugün bir açıklama yaparak, Lübnan'ın güneyindeki 'olaydan haberdar olduklarını' ve olayın soruşturulduğunu belirtti. Reuters haber ajansının aktardığına göre, ordu sözcüsünün açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 'Reuters muhabiriyle ilgili olaydan haberdarız. İnceliyoruz. Halihazırda görseller elimizde. Çapraz inceleme yapıyoruz. Trajik bir şey.'