Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Israil'in Deyr Belah'te Bombardımanı: 31 Filistinli Hayatını Kaybetti

Deyr Belah'teki sahra hastanesine gerçekleştirilen saldırıda 31 kişi öldü, onlarla yaralı var.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 13:59
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 13:59

Israil'in Deyr Belah'te Bombardımanı: 31 Filistinli Hayatını Kaybetti

GÜNCELLEME: Deyr Belah'teki Saldırı Sonrası Ölüm Sayısı Arttı

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi’nin merkezinde bulunan Deyr Belah kentindeki Hadice Okulunda yer alan sahra hastanesini bombalayarak 31 Filistinlinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Saldırıda çoğunluğunu çocukların oluşturduğu birçok kişi de yaralandı.

İlgili Açıklamalar ve Detaylar

Gazze’deki hükümetin medya ofisinden yapılan açıklamada, söz konusu saldırının detayları paylaşılırken, 31 kişinin yaşamını yitirdiği ve birçok kişinin yaralandığı belirtildi. İlk gelen bilgilere göre, İsrail savaş uçakları hastaneye üç füze fırlattı.

Açıklamada, sağlık sisteminin ve hastanelerin büyük zarar gördüğü vurgulandı. Bu tür saldırıların, sivil halka yönelik katliamların devam etmesinden İsrail ve ABD yönetiminin sorumlu olduğu ifade edildi. Kamuoyuna yansıyan diğer detaylarla, sağlık ekipleri ve kalan hastanelerin üzerindeki baskının arttığı, tıbbi malzeme eksikliği ve insani kriz nedeniyle büyük sorunlar yaşandığı bildirildi.

İsrail Ordusunun Gerekçesi

İsrail ordusu, Hadice Okulu yerleşkesinin içinde “gizli bir Hamas komuta ve kontrol merkezi”ni hedef aldığını öne sürdü. Ancak, bu okul daha önce Filistinlilere sığınma çağrısı yapılan bir “insani bölge” olarak sınıflandırılmıştı.

Bu olay, Gazze'de süregelen gerilimin ve çatışmaların derinlemesine yansıması olarak kaydedilmektedir.