Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail İstihbarat Bakanlığı'ndan Sızdırılan Belgeler Gündemde

İsrail İstihbarat Bakanlığı'ndan sızdırılan belgeler sosyal medyada gündemde. Ancak bu belgelerin gerçekliği hakkında kesin bir bilgi bulunmuyor. İddialara göre, bu belgelerde 2 milyon Filistinlinin sürülmesi planlanıyor. Ancak bu iddiaların doğruluğu henüz kanıtlanmış değil.

Yayın Tarihi: 30.10.2023 16:35
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

İsrail İstihbarat Bakanlığı'ndan Sızdırılan Belgeler Gündemde

İsrail İstihbarat Bakanlığı'ndan sızdırılan belgeler sosyal medyada gündemde

Ancak bu belgelerin gerçekliği hakkında kesin bir bilgi bulunmuyor. İddialara göre, bu belgelerde 2 milyon Filistinlinin sürülmesi planlanıyor. Ancak bu iddiaların doğruluğu henüz kanıtlanmış değil.

İddialara göre, İsrail İstihbarat Bakanlığı'nın Gazze'ye yönelik planlanan belgeler sızdırıldı. Sızdırılan belgelere göre, 2 Milyon Filistinlinin bölgeden sürülmesi planlanıyor. İsrail İstihbarat Bakanlığı'ndan sızdırıldığı iddia edilen belgelerin, içeriği ise şu şekilde;

  1. Filistinli sivillere kuzey Gazze'yi boşaltmaları ve kara operasyonlarına izin vermeleri çağrısı yapılacak.
  2. Gazze'nin kuzeyinden güneyine doğru sıralı kara operasyonları yapılacak.
  3. Refah genelinde rotaların açık bırakılması sağlanacak ki göç etsinler.
  4. Kuzey Sina'da "çadır kentler" kurulması ve Filistinlilerin Mısır'a yerleştirilmesi için şehirlerin inşa edilmesi sağlanacak.

İsrail İstihbarat Bakanlığı'ndan sızdırılan bilgiler gerçek mi? Peki, İsrail İstihbarat Bakanlığı'na ait belgeler gerçekten sızdırıldı mı? Bu belgeler herhangi bir gerçeklik teşkil ediyor mu? İsrail, tarafından sızdırıldığı iddia edilen belgelere ilişkin resmi bir açıklama henüz gelmedi.