Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail Ordusu Gazze'ye Hava Saldırılarını Artırdı

İsrail ordusu, Gazze Şeridine yönelik hava saldırılarını artırdığını ve bu gece kara operasyonlarını genişleteceğini duyurdu. İsrail Hava Kuvvetleri, Gazzedeki yer altı hedeflerine geniş çapta saldırılar düzenledi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İsrail'in saldırılarına tepki göstererek Gazze'deki masumların katledildiğini ve dünyanın bu katliama durması gerektiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 27.10.2023 22:21
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

İsrail Ordusu Gazze'ye Hava Saldırılarını Artırdı

İsrail ordusu, Gazze Şeridine yönelik hava saldırılarını artırdığını ve bu gece kara operasyonlarını genişleteceğini duyurdu.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, düzenlediği basın toplantısında, Gazzedeki hava saldırılarını artırdıklarını ve İsrail Hava Kuvvetlerinin Gazzedeki yer altı hedeflerine geniş çapta saldırılar düzenlediğini açıkladı. Hagari, ordunun son birkaç gündür sürdürdüğü kara operasyonlarını devam ettirdiğini aktararak, Kara kuvvetleri bu gece kara operasyonlarını genişletecek dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan Dünyaya ‘Gazze’ Çağrısı

Son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, X hesabından Gazze için bir paylaşımda bulundu. CHP lideri, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Dış dünyayla bağlantısı koparılan Gazze, ağır bir bombardıman altında… Gazze’de masumlar katlediliyor, yetmezmiş gibi, İsrail Başbakanı hala hastaneleri hedef gösteriyor. Bu gece, bu katliama sessiz kalan herkesin eline masum kanı bulaşır. Dünya, ya bu katliama dur diyecek ya da ortak olacak, bunun ortası yok! Dualarım mazlum Filistin Halkı için…”

Dış dünyayla bağlantısı koparılan Gazze, ağır bir bombardıman altında… Gazze’de masumlar katlediliyor, yetmezmiş gibi, İsrail Başbakanı hala hastaneleri hedef gösteriyor. Bu gece, bu katliama sessiz kalan herkesin eline masum kanı bulaşır. Dünya, ya bu katliama dur diyecek ya…— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) October 27, 2023

İsrail, Gazze'ye 21 gün süredir bomba yağdırırken saldırılar bu gece bölgenin kuzeyinde giderek yoğunlaştı. Çatışmaların başladığı tarihten bu yana en yoğun bombardıman gerçekleşti. İsrail ordusunun saldırıları sonrası Gazze'deki tüm telefon ve internet hizmetleri de kesildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında İsrail'in saldırılarına tepki gösterdi. 'GAZZE'DE MASUMLAR KATLEDİLİYOR' Dış dünyayla bağlantısı koparılan Gazze, ağır bir bombardıman altında olduğunu Kaydeden Kılıçdaroğlu, şu açıklamayı yaptı: Gazze’de masumlar katlediliyor, yetmezmiş gibi, İsrail Başbakanı hala hastaneleri hedef gösteriyor. Bu gece, bu katliama sessiz kalan herkesin eline masum kanı bulaşır. Dünya, ya bu katliama dur diyecek ya da ortak olacak, bunun ortası yok! Dualarım mazlum Filistin Halkı için…'https://twitter.com/kilicdarogluk/status/1717973073041789389