Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail Ordusunun Saldırıları: Batı Şeria'da 7 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail güçlerinin Batı Şeria'daki saldırılarında 7 Filistinli yaşamını yitirdi, ölü sayısında artış kaydedildi.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 12:36
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 12:36

İsrail Ordusunun Saldırıları: Batı Şeria'da 7 Filistinli Hayatını Kaybetti

Batı Şeria'daki Kanlı Saldırılar

İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil ve Tulkerim bölgelerinde gerçekleştirdiği son saldırılarda 7 Filistinli hayatını kaybetti.

Filistin Sağlık Bakanlığı Açıklama Yaptı

Filistin Sağlık Bakanlığı, yapılan yazılı bir açıklamada, İsrail güçlerinin güneydeki El Halil'in Sair beldesine düzenlediği saldırıda 2 Filistinli’nin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Tulkerim'deki Durum

Ayrıca, İsrail askerleri tarafından kuzeydeki Tulkerim kentine açılan ateş sonucunda bir kadın Filistinli öldü. Yerel haberlere göre, Tulkerim Mülteci Kampı'na insansız hava aracıyla yapılan saldırıda 5 Filistinli daha hayatını kaybetti.

Saldırıların Şiddeti Artıyor

İsrail ordusu, dün akşam saatlerinde Tulkerim kentine yoğun bir saldırı başlattı. İnsansız hava araçları ve askeri araçlarla desteklenen saldırılarda, yerel kaynaklar gerekli altyapının tahrip edildiğine ve sokakların buldozerlerle yıkıldığına dikkat çekiyor.

Önemli Yöneticiler Hedef Alındı

Öte yandan, saldırılarda hayatını kaybedenler arasında Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'ndan ve Fetih Hareketi'ne bağlı Aksa Şehitleri Tugayları'ndan iki önemli yöneticinin olduğu ifade edildi.

Ölü Sayısındaki Artış

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki saldırılarda, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana hayatını kaybeden Filistinli sayısı 585'e ulaştı. İsrail’in Gazze'ye başlattığı saldırının ardından, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda da belirgin bir artış gözlemleniyor.