Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail Polisi, BBC Muhabirlerini Gözaltına Aldı

BBC muhabirleri, Tel Aviv'de İsrail polis tarafından durdurulduktan sonra saldırıya uğradı ve silah zoruyla alıkonuldu. İsrail polisi, muhabirleri gözaltına alırken darp etti ve basın kartlarını göstermelerine rağmen saldırıya devam etti. BBC, olayı haber yapabilmek için İsrail polisiyle iletişime geçti ve muhabirlerin özgürce haber yapma hakkını vurguladı.

Yayın Tarihi: 14.10.2023 05:26
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

İsrail Polisi, BBC Muhabirlerini Gözaltına Aldı

BBC muhabirleri, Tel Aviv'de İsrail polis tarafından durdurulduktan sonra saldırıya uğradı ve silah zoruyla alıkonuldu.

İSRAİL POLİSİNDEN BBC MUHABİRLERİNE GÖZALTI BBC'de yer alan habere göre, Muhannad Tutunji, Haitham Abudiab ve BBC Arapça ekibi İsrail'in başkenti Tel Aviv'de bir otele giderken üzerinde kırmızı bantlarla 'TV' yazılı araçlarının önü İsrail polisi tarafından kesildi. Daha sonra araçtan sürüklenerek çıkarılan ve üzerleri aranan gazeteciler duvara doğru itildi.

OLAYI GÖRÜNTÜLEMEYE ÇALIŞIRKEN TELEFONU YERE FIRLATILDI VE BOYNUNA DARBE ALDI Olay esnasında kendilerini BBC muhabirleri olarak tanıttıklarını söyleyen Tutunji ve Abudiab, polise basın kartlarını da gösterdiklerini anlattı. Tutunji, olayı görüntülemeye çalışırken telefonunun yere fırlatıldığını ve boynuna darbe aldığını dile getirdi.

BBC'DEN AÇIKLAMA

BBC, olayla ilgili yorum alabilmek için İsrail polisiyle temasa geçti. BBC'den bir sözcü, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, muhabirlerin, İsrail-Gazze çatışması hakkında özgürce haber yapabilmeleri gerektiğini belirtti.

BBC, İsrail polisinin Tel Aviv'de BBC'nin aracını durdurup muhabirlerini silah zoruyla gözaltına aldığını açıkladı. Basın kartlarını gösterdiler, darp edildiler

BBC'nin haberine göre, Tutunji ve Abudiab kendilerini BBC muhabiri olarak tanıtıp polise basın kimlik kartlarını gösterdiklerini söyledi. Olayı kaydetmeye çalışan Tutunji, telefonunun yere atıldığını ve boynuna vurulduğunu söyledi.

"Gazeteciler, çatışma hakkında haber yapabilmeli"

BBC sözcüsü, Tel Aviv'de görevlendirilen BBC News Arapça ekiplerimizden biri, medya olduğu açıkça işaretlenmiş bir araçla dün gece İsrail polisi tarafından durduruldu ve saldırıya uğradı. Gazeteciler İsrail-Gazze'deki çatışma hakkında haber yapabilmeli.

Hamas'a terörist demedikleri için gözaltına alındılar

CNN Türk'te Akıl Çemberi programına konuk olan Gazeteci Özay Şendir, gazetecilerin Hamas'a 'terörist' demedikleri için gözaltına alındıklarını söyledi.