Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail Takımları Avrupa Kupalarından Çekildi

Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda mücadele eden İsrail takımları Bnei Ofek Dist Herzliya, Ironi Ness Ziona ve Hapoel Galil Elion, bu sezon turnuvadan çekildiğini duyurdu. Hentbol EHF Kadınlar Avrupa Kupası'nda ise İsrail'in Maccabi Haarazim Ramat Gan takımının çekilmesi sonucu Ankara Yenimahalle Belediyesi son 16 turu maçlarına doğrudan katılma hakkı kazandı.

Yayın Tarihi: 30.10.2023 22:47
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

İsrail Takımları Avrupa Kupalarından Çekildi

Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası

İsrail takımları Bnei Ofek Dist Herzliya, Ironi Ness Ziona ve Hapoel Galil Elion, bu sezon turnuvadan çekildiğini duyurdu. Kulüplerden yapılan ortak açıklamada, turnuvaya katılmaya devam edebilmek için mali ve profesyonel anlamda FIBA ile yapılan görüşmelerin olumsuz sonuçlanması nedeniyle bu yönde bir karar alındığı belirtildi. Açıklamada, güvenlik gerekçesiyle İsrail'de oynanmasına izin verilmeyen maçların çözümü konusunda FIBA'nın yeterince yardımcı olmadığı iddia edildi.

Hentbol EHF Kadınlar Avrupa Kupası

Ankara Yenimahalle Belediyesi, İsrail'in Maccabi Haarazim Ramat Gan takımının turnuvadan çekilmesi sonucu son 16 turu maçlarına doğrudan katılma hakkı kazandı. İsrail ekibi Maccabi Haarazim Ramat Gan, Avrupa Hentbol Federasyonuna başvurusunda 'Kulüp kafilelerinin seyahat etmesine izin verilmemesi ve İsrail'e giriş-çıkış uçuşlarının yasak olması' nedeniyle maçlarının iptalini istedi. Bu başvuru üzerine Ankara'da 11 ve 12 Kasım'da oynanması planlanan Yenimahalle Belediyespor-Maccabi Haarazim Ramat Gan maçları iptal edildi.