Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail Tehdidi Üzerine Ülkelerden Lübnan'a Seyahat Uyarıları

Birçok ülke, İsrail'in Lübnan'a olası saldırısı sonrası vatandaşlarını bu ülkeden uzak durmaları yönünde uyardı.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 00:14
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 00:14

İsrail Tehdidi Üzerine Ülkelerden Lübnan'a Seyahat Uyarıları

İsrail'in Saldırı Tehdidi Karşısında Ülkelerden Seyahat Uyarıları

İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik muhtemel saldırısı, birçok ülkenin vatandaşlarına Lübnan'ı terk etmeleri veya bu ülkeye seyahat etmemeleri yönünde uyarılara neden oldu. Norveç, Belçika, İsveç, Danimarka gibi ülkeler, vatandaşlarını Lübnan'dan ayrılmaya teşvik etti.

ABD'den Lübnan Uyarısı

ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği, Lübnan’daki artan tansiyon nedeniyle vatandaşlarına seyahat etmemelerini belirtti. Açıklamada, "Lübnan’da tam kapsamlı bir savaş korkusu, İsrail ile İran destekli Hizbullah arasındaki çatışmalar son haftalarda arttı" denildi.

Avustralya'nın Seyahat Tavsiyesi

Avustralya hükümeti, ülkedeki güvenlik durumunun istikrarsızlığını gerekçe göstererek vatandaşlarını Lübnan'a seyahat etmemeleri yönünde uyardı. "Beyrut havalimanı kapanabilir" ifadesiyle derhal ayrılmaları gerektiği belirtildi.

Norveç ve Diğer Ülkelerin Açıklamaları

Norveç, Lübnan'daki gerginliğin arttığını belirterek, vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulundu. Almanya, İngiltere, Fransa ve daha birçok ülke de aynı şekilde seyahat uyarılarını güncelledi.

Havalimanı Seferlerinde Aksamalar

Lübnan’a ait Middle East Airlines, Beyrut’a yapılacak olan bazı uçak seferlerini ertelediğini duyurdu. 29 Temmuz'dan itibaren seferlerin yeniden başlayacağı bildirildi.

Bu gelişmeler, Lübnan'daki çatışmaların yoğunlaşmasıyla birlikte, bölgedeki diğer ülkelerin vatandaşlarını koruma çabası olarak değerlendiriliyor.