Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail'in Bombardımanı Altında Gazze'deki İnsani Durum Kötüleşiyor

İsrail'in bombardımanı altında Gazze'de insani durum kötüleşiyor. Hastaneler yaralılara müdahale etmekte zorlanıyor, elektrik ve yiyecek sıkıntısı artıyor. Sağlık sektörü çöküşün eşiğinde. Gazzeliler çaresizlik içinde, çocuklar ise güçlüklerle karşı karşıya.

Yayın Tarihi: 12.10.2023 13:58
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

İsrail'in Bombardımanı Altında Gazze'deki İnsani Durum Kötüleşiyor

Gazze'de İnsani Felaket Yaşanıyor

İsrail'in bombardımanı yoğunlaştıkça Gazze'de insani dram derinleşiyor. Hastaneler yaralılara müdahale etmekte zorlanıyor. Elektrik, su ve yiyecek sıkıntısı giderek artıyor. Morglar ve hastaneler dolup taşıyor. Ölen ve yaralanan çocukların sayısı hızla artıyor. Bu acıya dayanmak zor. İsrail'in yoğun saldırısı altındaki Gazze'de tam bir insani felaket yaşanıyor.

Enkazlardan Kurtarma Çalışmaları

Yıkılan binaların enkazında kalanları çıkarmak için zamana karşı yarış var. İş makinası sıkıntı çekildiği için enkazdakilere ulaşmak oldukça zor. Enkazlardan çıkarılan yaralıların taşındığı hastanelerde de sıkıntılar büyük.

Elektrik ve Yakıt Sıkıntısı

İsrail'in elektriği kesmesiyle jeneratörler devreye sokuldu. Ancak jeneratörlerin yakıtı tükenmek üzere. Gazze'nin en önemli hastanesinin sadece 4 günlük yakıtı kaldı.

Sağlık Sektöründe Çöküş

Uluslararası Kızılhaç Örgütü hastanelerin birer morga dönüşeceği uyarısı yaptı. Sağlık sektörünün çöküşün eşiğinde olduğu vurgulandı.

Çocuklar ve Çaresizlik

İsrail bombardımanında yakınlarını kaybeden ve evleri yıkılan Gazzeliler çaresizlik içinde. Elektrik olmadığı için arıtma tesisleri ve kanalizasyonlar da çalışmıyor. Atık suları sokaklara akmaya başladı. Bu durum salgın riskini artırıyor. Yiyecek sıkıntısı da var. Tüm bu koşullara çocukların dayanması güç. Özellikle de annelerinden ayrı düşenlerin.

İsrail ve Hamas Arasında Savaş

Gazzelilerin içinde bulunduğu durumu özetleyen en iyi kelimeyse çaresizlik. İsrail'in elektriği kestiği Gazze geceleri karanlığı bürünüyor. Çatışmaların karşı tarafı İsrail'deyse Hamas'ın rehin aldığı kişilerin ailelerinin endişeli bekleşiyi sürüyor. Roket saldırılarının sürdüğü İsrail kentlerinde panik ve korku havası hakim.