Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail'in Gazze'deki insanlık suçu ve Ecevit'in siyasi geleceği

Gazze'de İsrail'in soykırımı ve Bülent Ecevit'in İsrail'i suçlaması sonrası siyasi geleceği sarsıldı ve sağlığı bozuldu.

Yayın Tarihi: 25.10.2023 11:42
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

İsrail'in Gazze'deki insanlık suçu ve Ecevit'in siyasi geleceği

Gazze'de İsrail'in soykırımı

Gazze'de soykırım işleyen İsrail'in insanlık suçu yeni değil. 2002'de benzer bir durum yaşanmış ve İsrail ordusunun bombardımanıyla Cenin mülteci kampında çoğuluğu kadın ve çocuk 900 kişi hayatını kaybetti.

Ecevit'in İsrail soykırım açıklaması

Saldırının ardından dönemin Başbakanı Bülent Ecevit, İsrail'in soykırım yaptığını söyledi. ABD ve İsrail'i çıldırtan bu sözler sonrası Ecevit'in siyasi geleceği sarsıldı ve sağlığı bozulmaya başladı. Hastalandı, partisi bölündü.

Ecevit'in siyasi geleceği

O dönemde neler yaşandığını Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Ecevit çiftine yakın gazetecilerden Mehmet Çetingüleç ile konuştu ve 'Ecevit 'İsrail soykırım yapıyor' deyince neler yaşandı?' başlıklı yazısında aktardı.

Ecevit'in Amerika ve İsrail'i karşısına alması

Ecevit'in İsrail'i soykırımla suçlaması ve Amerika'ya kafa tutması sonrası Türk siyaseti allak bullak oldu, erken seçim yapıldı, koalisyon ortakları parlamento dışında kaldı. Ecevit'in siyasi geleceği sarsıldı ve sağlığı bozuldu.

Çözülmemiş sırlar

Ecevit'in ani iktidar kaybı ve hastalığı gibi, Yaser Arafat'ın ölümünün arkasında da hala çözülememiş sırlar var. Bu sırlar sadece yorum yapılıyor.