Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail'in Gazze'ye saldırıları devam ediyor, dünya liderleri destek ziyaretlerine devam ediyor

İşgalci İsrail güçleri, Gazze Şeridi'ne saldırılarını sürdürürken dünya liderleri Tel Aviv'e destek ziyaretleri yapıyor. Türkiye ise İsrail'in zulmüne karşı sesini yükseltiyor ve Gazze'nin özgürleştirilmesi için diplomasi yürütüyor. Türk Kızılay ve diğer sivil toplum kuruluşları da bölgeye yardım gönderiyor. Dünya genelinde ise sosyal medya siteleri Filistin'e destek mesajlarını sansürleyerek İsrail'i savunan paylaşımları öne çıkarıyor.

Yayın Tarihi: 25.10.2023 16:19
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

İsrail'in Gazze'ye saldırıları devam ediyor, dünya liderleri destek ziyaretlerine devam ediyor

İşgalci İsrail güçleri, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne ölüm yağdırıyor.

ABD en başından itibaren yaptığı destekle adeta İsrail'e katliamları için açık çek veriyor.

Avrupalı ülkelerin liderleri ise Tel Aviv'e destek ziyaretleri için sıraya giriyor.

ABD Başkanı Joe Biden, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ın ardından dün de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Tel Aviv'e giderek İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya desteğini sundu.

ANKARA SUSMUYOR

Batı'da İsrail'i koruma çabaları en üst seviyede ortaya konulurken Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği gibi kurumlar da kafalarını kuma gömüyor.

Türkiye ise İsrail vahşetine ve Filistinlilere yönelik tüm haksızlıklara karşı sesini her platformda yükseltiyor.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Dışişleri Bakanı Hakan Fidan gibi isimler de sık sık İsrail zulmünün durmasını söylüyor.

Ankara, Gazze Şeridi'nin özgürleştirilmesi ve Filistin devletinin kurulması için de yoğun diplomasi yürütüyor.

Türkiye'nin dile getirdiği 'garantörlük' önerisi de şimdiye kadar sorunların çözümü için en net tavır olarak ortaya çıktı.

YARALILAR İÇİN DEVREDE

Türk Kızılay bölgede desteklerini sürdürürken, insani yardım taşıyan uçaklar ardı ardına havalanıyor.

Son olarak Türkiye, Gazzeli yaralılar için yardımları kapsamında, bölgede iki sahra hastanesi kuracak.

Türkiye merkezli çok sayıda sivil toplum kuruluşu da İsrail'in tüm baskılarına rağmen Gazze'deki insani yardım faaliyetlerine devam ediyor.

KATAR EMİRİ: ARTIK YETER

'Biz barışın savunucusuyuz ve uluslararası meşruiyet ve Arap Barış Girişimi'nin kararlarına bağlıyız. Kan dökülmesini önlemek için Gazze'deki savaşa son verilmesi ve sivilleri askeri çatışmanın sonuçlarından koruma çağrısında bulunuyoruz' diyen Temim, 'Artık yeter! İsrail'in sınırsız bir şekilde öldürmesine yeşil ışık yakılmamalı' dedi.

RUSYA: FİLİSTİN DEVLETİ OLMALI

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, İsrail-Filistin çatışması ile ilgili olarak bir an önce ateşkesin sağlanması ve Filistinliler için bağımsız bir devletin kurulması gerektiğini söyledi.

AZERBAYCAN'DAN DESTEK

AZERBAYCAN Sorunun uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde çözülmesi gerektiğini ifade eden Bayramov, Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti olacağı iki devletli çözümden yana olduklarını bildirdi.

1 MİLYON ÇOCUK İÇİN KATLİAM TEHDİDİ

İngiltere merkezli kuruluş, 1 milyondan fazla çocuğun Gazze'de mahsur kaldığını açıklarken, bu savaşın yıkıcı etkilerinin daha da büyüyeceğini duyurdu ve ilaç ve hastaneler için elektrik sıkıntısının çok büyük olduğunu aktardı.

'İsrail'in saldırıları ayrım gözetmeksizin çocukları öldürüyor' denildi.

REHİNE: BİZE ÇOK İYİ DAVRANDILAR

İlaçlarımızı verdiler. Tuvaletlerimizi bile onlar temizledi. Kendileri ne yediyse biz onları yiyorduk. Bize nazik ve kibar davrandılar' dedi.

SOSYAL MEDYA SANSÜRÜ

Ancak tüm vahşete rağmen sosyal medya siteleri ilk günden bu yana Filistin'e destek mesajlarını sansürlüyor.

İsrail'i savunan paylaşımları ise ön plana çıkarıyor.

Al Jazeera'ya göre ABD ve Hindistan gibi ülkelerin dışında Avrupa'da çok sayıda internet kullanıcısı, Filistin'e destek mesajlarının sosyal medya platformlarında sansürlendiğini dile getiriyor.