Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail'in Gazze'yi Haritadan Sildiği Savaşta Son Durum

İsrail'in Gazze'yi haritadan sildiği savaşta on sekizinci güne girildi. Çin'in ABD'ye sürprizini Hamas'ın bıraktığı rehineler izledi. ABD Los Angeles’ta binlerce kişi Filistinlilere destek için yürüdü. Fransa’nın başkenti Paris’te de İsrail’in saldırıları protesto edildi. Bosnalılar da Filistin halkına destek amacıyla Saraybosna’da düzenlenen mitingde toplandı. Karadağ’ın başkenti Podgoritsa’da Gazze’ye destek mitingi düzenlendi. İsrail Ordusu sözcüsü Daniel Hagari, düzenlediği basın toplantısında, Hamas’ın “roket gücü başkan yardımcısı” ve onlarca militanın Gazze’ye gece boyunca düzenlenen saldırılarda öldürüldüğünü söyledi. Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, İsrail-Filistin çatışmasında tüm tarafların kalıcı barış için uluslararası uzlaşmayı teşvik etmesi gerektiğini vurgulayarak, Filistin sorununda Arap ve İslam ülkelerinin meşru taleplerini desteklediklerini bildirdi. Hindistan, Gazze Şeridi’ndeki Filistinli siviller için Mısır’ın Sina bölgesine 38,5 ton insani yardım gönderdiğini söyle

Yayın Tarihi: 24.10.2023 11:11
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

İsrail'in Gazze'yi Haritadan Sildiği Savaşta Son Durum

İsrail'in Gazze'yi haritadan sildiği savaşta on sekizinci güne girildi

Çin'in ABD'ye sürprizini Hamas'ın bıraktığı rehineler izledi. Bütün gelişmeleri dakika dakika aktarıyoruz.

ABD Los Angeles’ta binlerce kişi Filistinlilere destek için yürüdü.

Fransa’nın başkenti Paris’te de İsrail’in saldırıları protesto edildi. Bosnalılar da Filistin halkına destek amacıyla Saraybosna’da düzenlenen mitingde toplandı. Karadağ’ın başkenti Podgoritsa’da Gazze’ye destek mitingi düzenlendi.

İSRAİL ORDUSU: ÜST DÜZEY HAMAS KOMUTANINI VURDUK

İsrail Ordusu sözcüsü Daniel Hagari, düzenlediği basın toplantısında, Hamas’ın “roket gücü başkan yardımcısı” ve onlarca militanın Gazze’ye gece boyunca düzenlenen saldırılarda öldürüldüğünü söyledi. Hagari ayrıca Gazze’de rehin tutulanların sayısının 212 olduğunu açıkladı.

ÇİN: ÇÖZÜM İKİ DEVLETLİ YAPI

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, İsrail-Filistin çatışmasında tüm tarafların kalıcı barış için uluslararası uzlaşmayı teşvik etmesi gerektiğini vurgulayarak, Filistin sorununda Arap ve İslam ülkelerinin meşru taleplerini desteklediklerini bildirdi. İsrail-Filistin çatışmasının kökeninde Filistin topraklarının süregelen işgali ve Filistinlilerin devlet taleplerinin uzun süredir görmezden gelinmesi olduğunu vurgulayan Vang, çatışmayı çözmenin temel yolunun iki devletli çözümünün uygulanması ve Filistin ile İsrail’in barış içinde bir arada var olmasının sağlanması olduğunu belirtti.

HİNDİSTAN GAZZE’YE YARDIM GÖNDERDİ

Hindistan, Gazze Şeridi’ndeki Filistinli siviller için Mısır’ın Sina bölgesine 38,5 ton insani yardım gönderdiğini söyledi. Dışişleri Bakanlığı, yaklaşık 6.5 ton tıbbi yardım ve 32 ton afet yardım malzemesi taşıyan Hindistan Hava Kuvvetleri’ne ait bir Boeing C-17 nakliye uçağının, Gazze’ye ulaştırılmak üzere Mısır’ın El Ariş Havaalanı’na doğru yola çıktığını söyledi.