Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail'in Suriye'ye Hava Saldırısı İddiası

Suriye'deki haber ajansı SANA'nın askeri kaynağa dayandırdığı haberine göre, İsrail güçleri Humus kentinin çevresindeki noktaları hava saldırısıyla hedef aldı. İsrail ise Suriye'ye ait bir hava savunma bataryasını hedef alarak karşı saldırı düzenledi. Saldırılarda can kaybı yaşanmadı.

Yayın Tarihi: 02.07.2023 12:20
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

İsrail'in Suriye'ye Hava Saldırısı İddiası

Suriye'deki haber ajansı SANA'nın askeri kaynağa dayandırdığı haberinde, yerel saatle 00.20'de Humus kentinin çevresindeki bazı noktaların, İsrail güçleri tarafından hava saldırısıyla hedef alındığı iddia edildi.

Haberde, Hava savunma sistemlerimiz, düşman füzelerine karşı koydu. Saldırıda sadece maddi hasar meydana geldi.

İsrail'den Karşı Saldırı

İsrail askeri sözcüsü, İsrail savaş uçaklarının, İsrail'e uçaksavar füzesi fırlatan Suriye hava savunma bataryasını hedef aldığını söyledi. Sözcü Avichay Adraee, savaş uçaklarının bölgedeki diğer hedeflere de saldırdığını, Suriye'nin füze saldırısından dolayı herhangi bir can kaybı bildirilmediğini söyledi.

Humus İlindeki Durum

Humus ilinde Suriye ordusu ve İran destekli terörist grupların yanı sıra Lübnan Hizbullahı unsurlarının bulunduğu biliniyor. İsrail, iç savaşın başladığı 2011'den bu yana Suriye'de zaman zaman İran destekli gruplara ve Suriye ordusuna ait askeri noktalara saldırılar düzenliyor.

Suriye'nin Karşılığı

İsrail güçleri, sabah saatlerinde Suriye geneline hava saldırısı başlattı. Suriye, İsrail jetleri tarafından atılan füzelerin çoğunu düşürdüğünü söylerken, İsrail ise bir füzenin İsrail'in güneyinde havada patladığını söyledi.

Can Kaybı Yok

Suriye ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un bazı bölgeleri üzerinde uçan füzelerin Humus kenti civarındaki noktalara isabet ettiği ve sadece maddi hasara yol açtığı belirtildi. İsrailli bir askeri sözcü İsrail savaş uçaklarının Suriye'ye ait bir hava savunma bataryasını hedef aldığını ve buradan İsrail'e doğru bir uçaksavar füzesi fırlatıldığını söyledi. Sözcü Avichay Adraee, savaş uçaklarının bölgedeki diğer hedefleri de vurduğunu, havada infilak eden Suriye füzesi nedeniyle ölen ya da yaralanan olmadığını söyledi.