İstanbul'da Çevre ve Ahlak Sempozyumu Başladı
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ev sahipliğinde 7. Uluslararası Çevre ve Ahlak Sempozyumu (İSEM2024) başladı. Bu yılki sempozyum, Çevre Vakfı, ÇEKUD ve Akademik Perspektif gibi çeşitli kuruluşların işbirliğiyle düzenleniyor ve teması "Yeşil Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik" olarak belirlendi.
Çevresel Zorluklara Ahlaki Yaklaşım
Sempozyumun açılışında konuşan Prof. Dr. İsmail Koyuncu, çevresel zorlukların yanı sıra ahlaki prensiplerin korunmasına yönelik hedeflerle hareket ettiklerini belirtti. "Yenilikçi çözümler geliştirmeyi ve kurumsal düzeyde yeşil dönüşümü sağlamayı amaçlıyoruz," diyen Koyuncu, kolektif eylemin ve dönüştürücü değişimin önemine dikkat çekti.
Yeşil Kampüs Projeleri
İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata, kampüsün "Yeşil Kampüs" projeleri ile ilgili bilgi vererek, "Sıfır Atık Belgesi alan kampüslerimizde enerji verimliliğini artırmaya yönelik projeler yürütüyoruz" şeklinde konuştu.
Ahlaki Değerlerin Önemi
ÇEKUD Başkanı ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Eyüp Debik ise, çevresel sorunların çözümünde ahlaki bir yaklaşımın gerekliliğine vurgu yaptı. Debik, "Doğada sürdürülebilirlik önce çevre ahlakıyla başlar. Bu ahlak yerleşmeden yeşil çevreyi sürdürülebilir kılmak mümkün değil," dedi.
Oturumlar ve Konferanslar
Sempozyum, üç gün süresince 12 oturumda, "Sürdürülebilirlik Yönetimi", "Yeşil Dönüşüm", "Çevre Hukuku", "Çevre ve Sağlık", "Doğal Afetler ve Çevre", "Göç ve Çevre", "Atık Yönetimi", "Enerji" ve "Su Yönetimi" gibi konuları ele alacak uzman akademisyenler ve çevre kuruluşlarının temsilcileri ile tartışmalar gerçekleşecek.
İstanbul Teknik Üniversitesinde (İTÜ), 7. Uluslararası Çevre ve Ahlak Sempozyumu (İSEM2024) başladı.
İstanbul Teknik Üniversitesinde (İTÜ), 7. Uluslararası Çevre ve Ahlak Sempozyumu (İSEM2024) başladı.