Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İstanbul'da Asya-Pasifik Yayın Birliği 61. Genel Kurulu Resmen Başladı

Asya-Pasifik Yayın Birliği 61. Genel Kurulu, İstanbul'da gerçekleştirildi. Genel Sekreter Ahmet Nadeem, gençlere geleceği inşa etmek için güçlerinin kullanılmasının önemine vurgu yaptı.

Yayın Tarihi: 22.10.2024 12:03
Güncelleme Tarihi: 22.10.2024 12:03

İstanbul'da Asya-Pasifik Yayın Birliği 61. Genel Kurulu Resmen Başladı

Asya-Pasifik Yayın Birliği 61. Genel Kurulunun Açılışı Yapıldı

Asya-Pasifik Yayın Birliği'nin (ABU) 61. Genel Kurulunun resmi açılışı, İstanbul'da TRT'nin düzenlediği bir etkinlikte gerçekleştirildi. Bu önemli organizasyona Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ve ABU Genel Sekreteri Ahmet Nadeem katıldı.

Açılışta Dikkat Çeken Mesajlar

Açılış, ABU tanıtım videosunun gösterimiyle başladı. Genel Sekreter Ahmet Nadeem, konuşmasında ABU ve TRT'nin 60. kuruluş yıl dönümünü kutladı. Nadeem, TÜRKİYE'nin misafirperverliğini takdir ederek, "Birlikte çalışmak, ilerlemenin ve kurumlarımızı güçlendirmenin en iyi yoludur," dedi.

Nadeem, 60 yıl önce bir araya gelen liderlerin vizyonuna ve takip edenlerin işbirliğini güçlendirme konusundaki kararlılığına atıfta bulunarak, "Günümüzde fikirlerin her zamankinden daha önemli olduğu bir dünyada yaşıyoruz," ifadelerini kullandı.

Gelecek Nesillere Vurgusu

Genel Sekreter, sahip oldukları gücü ve sorumluluğu kullanarak toplumsal inşa, barış ve işbirliği konularında hizmet vermenin önemi üzerinde durdu. "Sahip olduğumuz gücün gençlere daha parlak bir gelecek sağlayacak şekilde kullanılması çok ama çok önemlidir," dedi. Ayrıca, izleyicilerin güveninin önemini vurgulayarak, "Asya-Pasifik Yayın Birliği çokkültürlülüğü teşvik ediyor," sözlerini ekledi.

Genel Kurul Detayları

Asya-Pasifik Yayın Birliği, 65 ülkeden 230 üyesiyle 3,5 milyar izleyiciye ulaşan dünyanın en büyük yayın birliklerinden biridir. 18-23 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 61. Genel Kurul ve Bağlantılı Toplantıları, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı başkanlığında gerçekleştirilmektedir.

Bu yılki etkinliğin teması "Yapay Zeka, Yayıncılık ve Toplum" olarak belirlenmiş olup, hem TRT hem de ABU için önemli bir yıl dönümüne denk gelmektedir. Toplantılar, Türkiye'de 6. kez düzenlenirken, 58 ülkeden 400'ün üzerinde yabancı delegenin katılımıyla gerçekleşiyor. Etkinlik süresince "Yönetim Kurulu Toplantısı", "ABU Komite Toplantıları", "13. ABU TV Şarkı Festivali" ve "TRT Resepsiyonu" düzenlenecek.

Etkinliğin ardından Anadolu Ateşi gösteri sundu ve davetlilere unutulmaz anlar yaşattı.

İstanbul'da TRT'nin ev sahipliğinde Asya-Pasifik Yayın Birliği (ABU) 61. Genel Kurulunun resmi...

İstanbul'da TRT'nin ev sahipliğinde Asya-Pasifik Yayın Birliği (ABU) 61. Genel Kurulunun resmi açılış töreni düzenlendi. Programa katılan ABU Genel Sekreteri Ahmet Nadeem, konuşma yaptı.