Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İstanbul'da Çocuk Cinsel İstismarı Davası Değerlendirildi

STK'ler, İstanbul'daki çocuk cinsel istismarı davasına ilişkin kararı ve toplumsal mücadeleyi yorumladı.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 17:13
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 17:13

İstanbul'da Çocuk Cinsel İstismarı Davası Değerlendirildi

İstanbul'daki Cinsel İstismar Davasında Yeni Gelişmeler

İstanbul'da bir çocuğun cinsel istismara uğradığı iddiaları üzerine açılan davada alınan karar, sosyal yardım kuruluşları tarafından dikkatle değerlendirildi.

STK Temsilcilerinin Değerlendirmeleri

KADEM Hukuk Kurulu Başkanı Helin Görgül, İstanbul Anadolu Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, mahkeme kararının, mağdurun yaşadığı travmayı geri getiremese de benzer olayları caydırıcı bir etki yaratacağını belirtti. Görgül, "Çocukları her türlü istismardan korumak toplumsal bir sorumluluktur" dedi.

UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan ise mahkeme heyetine teşekkür ederek, hukuki mücadelelerinde çocuklara yönelik her türlü istismara karşı mücadele edeceklerini ifade etti. Özkan, "Bugün Narin hayatta değil, ama onun mücadelesi bizim için devam ediyor. Bu karar, istismara karşı bir emsal teşkil edecek" dedi.

Mahkeme Kararları ve Sanıkların Cezaları

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde alınan karara göre, sanık Kadir İstekli "zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" suçundan 21 yıl hapis, "nitelikli cinsel saldırı" suçundan ise 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanık Yusuf Ziya Gümüşel ise toplamda 18 yıl 9 ay hapis cezası aldı. Firari sanık Fatıma Gümüşel içinse yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul'da küçük yaştaki kız çocuğunun cinsel istismara uğradığı iddialarına ilişkin 3 sanığın...

İstanbul'da küçük yaştaki kız çocuğunun cinsel istismara uğradığı iddialarına ilişkin 3 sanığın yargılandığı davada, istinafın bozma kararının ardından yeniden verilen karar sonrası Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Genel Başkanı Saadet Özkan, İstanbul Anadolu Adliyesi önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.