Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İstanbul'da Çocuk İstismarı Protestosu: Alperen Ocakları İdam Talep Etti

Alperen Ocakları, 8 yaşındaki Narin Güran'ın cinayetini protesto ederek idam cezasının uygulanmasını istedi.

Yayın Tarihi: 22.09.2024 15:45
Güncelleme Tarihi: 22.09.2024 15:45

İstanbul'da Çocuk İstismarı Protestosu: Alperen Ocakları İdam Talep Etti

Alperen Ocakları İstanbul'da Protesto Düzenledi

Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanlığı, Diyarbakır'da yaşanan 8 yaşındaki Narin Güran'ın trajik öldürülmesini Beşiktaş'ta yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti.

Çocuk İstismarı Kanayan Bir Yara

Beşiktaş İskele Meydanı'nda temsili darağacı önünde bir araya gelen Alperen Ocakları üyeleri, burada konuşan Beşiktaş Alperen Ocakları İlçe Başkanı Mehmet Serhat Kara, çocuk istismarı ve pedofili gibi olayların Türkiye ve dünyada kanayan bir yara haline geldiğini ifade etti.

Caydırıcı Cezalar Talep Ediliyor

Kara, mevcut cezaların yeterince caydırıcı olmadığını belirterek, "Çocuk katilleri, istismarcılar ve teröristler için idam cezasının uygulanmasını istiyoruz. Bu tür suçların cezaları artırılmalı." şeklinde konuştu.

Kısa Sürede İdam Cezası Getirilmeli

Kara, sözlerine şöyle devam etti: "Koruyamadığımız Narin, Sıla ve Leyla gibi kıymetlerimizin bir daha kaybedilmemesi için 'kısasta hayat vardır' diyerek idam cezasının acilen Türk Ceza Kanunu'nda yer alması gerektiğini haykırıyoruz."

Diğer İlçelerde de Protestolar Gerçekleştirildi

Beykoz, Ataşehir, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece ve Sultanbeyli'de de benzer protestolara imza atıldı. Çocuk istismarına karşı seslerini yükselten katılımcılar, bu konuda toplumun duyarlılığının artırılması gerektiğini vurguladılar.

Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanlığı üyeleri, Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın...

Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanlığı üyeleri, Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesini protesto etti. Beşiktaş Alperen Ocakları İlçe Başkanı Mehmet Serhat Kara, Beşiktaş İskele Meydanı'nda temsili olarak kurulan darağacı önünde basın açıklaması yaptı.