Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İstanbul Valiliği Orman Yangınları İçin Yasak Kararı Aldı

İstanbul Valiliği, orman yangınlarını önlemek için ormanlık alanlara girişleri 24 Haziran-15 Ekim 2023 tarihleri arasında yasaklayacaklarını açıkladı. Sadece belirli piknik ve mesire alanları, tabiat parkları, korular, parklar ve eko turizm alanlarında piknik yapmak, spor, yürüyüş vb. faaliyetler serbest olacak.

Yayın Tarihi: 25.06.2023 14:00
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

İstanbul Valiliği Orman Yangınları İçin Yasak Kararı Aldı

Yasak Kararı Alındı

İstanbul Valiliği, orman yangınlarını önlemek için ormanlık alanlara girişleri 24 Haziran-15 Ekim 2023 tarihleri arasında yasaklayacaklarını açıkladı. Sadece belirli piknik ve mesire alanları, tabiat parkları, korular, parklar ve eko turizm alanlarında piknik yapmak, spor, yürüyüş vb. faaliyetler serbest olacak. Ayrıca, orman alanı civarındaki tesisler, enerji nakil hatları ve belediyeler de yangın riskine karşı önleyici tedbirler alacaklar.

Yakılması Yasaktır

Orman Yasasının 31 ve 32. Maddesi kapsamında olan köyler/mahalleler başta olmak üzere, orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan köyler/mahallelerde ağaç, dal ve her türlü bitki örtüsünün yakılması yasaktır.

Koruma Bandı Oluşturulacak

Belediyeler, orman içi, orman kenarı ve bitişiğinde bulunan çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturacak ve yangın riskine karşı gerekli iş makinelerini hazır bulunduracaklar. Sokak hayvanlarını beslemek isteyenler ise ilgili birimlere bilgi verip izin alarak ormanda yaşayan sokak hayvanlarını besleyebilecekler.

Denetim Ekipleri Gözetim Yapacak

İlçe Kaymakamlıkları ve Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda denetim ekipleri gözetim yapacak ve gerekli hallerde tüm kamu ve özel sektör imkânları kullanılarak yangına karşı etkili müdahale edilecek. Yasak kararına uymayanlar hakkında idari ve adli işlem yapılacaktır.