Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İstanbul'da Sağanak Yağışlar Devam Ediyor

Türkiye'de etkili olan sağanak yağışlar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Özellikle İstanbul'da sel ve su baskınları meydana gelmekte. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurt geneli parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Akdeniz (Antalya haric), İç Anadolu'nun güneyi, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Karaman, Niğde, Sivas ve Afyonkarahisar çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun güneyinde ve Mardin çevrelerinde beklenen yağışların yer yer kuvvetli, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında ise çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sıcaklıkların Marmara Bölgesi ile Ege kıyılarında mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde normallerinin 3-5 derece altında seyretmesi bekleniyor. Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten ise, İstanbulluları uyardı. Ökten, '46 günlük beklenen toplam yağış. 50 senaryonun ortalaması iyi yağış

Yayın Tarihi: 03.10.2023 15:32
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

İstanbul'da Sağanak Yağışlar Devam Ediyor

Türkiye'de etkili olan sağanak yağışlar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Özellikle İstanbul'da sel ve su baskınları meydana gelmekte. Ekim Ayı ile birlikte sıcaklıkların 4-5 derece düşmesi sonrası, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden vatandaşlara uyarı geldi. Vatandaşlar ise, olumsuz hava şartlarından dolayı 'İstanbul'da yağışlar ne kadar devam edecek? Bugün hava nasıl olacak?' gibi soruların cevabını arıyor.

METEOROLOJİDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurt geneli parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Akdeniz (Antalya haric), İç Anadolu'nun güneyi, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Karaman, Niğde, Sivas ve Afyonkarahisar çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun güneyinde ve Mardin çevrelerinde beklenen yağışların yer yer kuvvetli, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında ise çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sıcaklıkların Marmara Bölgesi ile Ege kıyılarında mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde normallerinin 3-5 derece altında seyretmesi bekleniyor.

ŞİDDETLİ YAĞIŞLARIN DEVAMI GELECEK

'Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında görülen kuvvetli yağışların; Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun ve Trabzon'da kuvvetli, Giresun'un doğusu, Rize ve Artvin kıyılarında yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olarak devam etmesi beklendiğinden sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'

UZMAN İSİMDEN İSTANBUL AÇIKLAMASI

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten ise, İstanbulluları uyardı. Ökten, '46 günlük beklenen toplam yağış. 50 senaryonun ortalaması iyi yağış veriyor. Kuraklık yok. Bolluk var...' dedi. Yağışların uzun bir süre boyunca devam edeceğini belirten Kerem Ökten, 'Ülkemize yeni bir yağışlı sistem yolda. Modeller adım adım artıracak. Detayları konuşacağız...' uyarısında bulundu.