Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İzmir'de Dolandırıcılara Hapis Cezası

İzmir'de bankacı olarak tanıtılan dolandırıcılar, bir kişinin hesabından kredi çekerek yargılanıyor.

Yayın Tarihi: 21.10.2024 12:38
Güncelleme Tarihi: 21.10.2024 12:38

İzmir'de Dolandırıcılara Hapis Cezası

İzmir'de Dolandırıcılara Hapis Cezası Verildi

İzmir'de telefonla aradıkları bir kişiyi dolandıran iki sanığa hapis cezası verildi. Kendilerini bankacı olarak tanıtan sanıklar, gözü kara bir şekilde kurbanlarından para çekti.

Olayın Gelişimi

Buca'da yaşayan Şerif Çil, 2022 yılında aldığı bir telefonla hayatının kabusunu yaşadı. Dolandırıcı, bankanın görevlisi olduğunu iddia ederek Çil'in hesabından kredi çekildiğini belirtti ve işlemin iptali için bir linke tıklamasını istedi. Çil, durumu araştırmadan bu talimata uyarak, linke tıkladı ve bir süre sonra hesabında 93 bin lira kredi çekildiğini gördü.

Mahkeme Süreci

Dolandırıldığını fark eden Çil, hemen banka şubesine giderek suç duyurusunda bulundu. İzmir 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanıklardan D.Z'ye 3 yıl 9 ay, K.İ'ye ise 3 yıl 4 ay hapis cezası ile birlikte belirli miktarda adli para cezası verildi.

Şerif Çil'in Yaşadığı Zorluklar

Çil, dolandırıcılığın sonucunda ailesinde ciddi sorunlar yaşadığını ve eşiyle ayrılma noktasına geldiğini dile getirdi. Ayrıca, bankaya olan kredi borçlarını ödeyemediği için maddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını açıkladı. Uzun bir sürecin ardından hakkını aradığını söyleyen Çil, bankadan borcunun iptal edilmesini beklediğini ifade etti.

Avukatın Görüşleri

Şerif Çil'in avukatı Ali Onar, internet bankacılığının yaygınlaşmasıyla bilişim yoluyla dolandırıcılık olaylarının arttığına dikkat çekti. Onar, müvekkilinin yaşadığı olayda bankanın sorumluluğunun bulunduğunu ve teyit alınmadan işlem yapılmasının bir eksiklik olduğunu ifade etti.

İzmir'deki mahkeme, dolandırıcılıkla ilgili önemli bir karar vererek, bu tür olayların nasıl değerlendirilmesi gerektiği konusunda da bir emsal oluşturdu.

İzmir'de kendilerini bankacı olarak tanıtıp bir kişinin hesabından kredi çekerek nitelikli...

İzmir'de kendilerini bankacı olarak tanıtıp bir kişinin hesabından kredi çekerek nitelikli dolandırıcılık yaptıkları suçlamasıyla yargılanan 2 sanığa hapis cezası verildi. Davacının avukatı Ali Onar, AA muhabirine açıklama yaptı.