Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İzmir'de Eş Cinayeti: Vedat Emekdar'a Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

İzmir'de eşini bıçaklayarak öldüren Vedat Emekdar, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 20:27
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 20:27

İzmir'de Eş Cinayeti: Vedat Emekdar'a Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

İzmir'de Eşini Bıçaklayarak Öldüren Sanığa Ağır Ceza

İzmir'in Ödemiş ilçesinde gerçekleştirilen bir duruşmada, karısını bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık Vedat Emekdar, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildi.

Duruşmaya Sesli ve Görüntülü Katılım

Ödemiş 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, tutuklu sanık Vedat Emekdar cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Savunmasında suçlamaları reddeden Emekdar, "Olay gününe kadar eşim Vasfiye'ye hiç bir kötü davranışta bulunmadım. Kendimi kötü hissetmeme rağmen, olayın tasarlanmış bir cinayet olmadığını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Mahkeme Kararı ve Genel Tepkiler

Mahkeme heyeti, sanığa "eşe karşı kasten öldürme" suçunu işlediği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Hakim, cezada hiçbir indirim uygulamadı. Öldürülen kadının ailesi, verilen kararı alkışlayarak desteklerini gösterdi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Vasfiye Emekdar'ın yakınları, adliye önünde verdikleri bir açıklamada, mahkeme kararının emsal teşkil etmesi gerektiğini belirttiler.

Olayın Gelişimi

Olay, 26 Şubat 2022 tarihinde meydana geldi. Polis ve sağlık ekipleri, bir ihbar sonucu çiftin Süleyman Demirel Mahallesi'ndeki evine gittiğinde, Vasfiye Emekdar'ın bıçaklandığını ve eşi Vedat Emekdar'ın bıçakla intihara kalkıştığını belirlediler. Vedat Emekdar, gözaltına alındıktan sonra, hakimlik tarafından tutuklandı.

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, karısını bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık...

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, karısını bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Öldürülen kadının yakınları ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adliye önünde açıklama yaparak kararın emsal teşkil etmesini istediklerini belirtti.