Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Jane Street Group ve Jump Crypto, ABD'de Dijital Varlık Ticaretinden Çekiliyor

Jane Street Group ve Jump Crypto, ABD'de düzenleyici baskılar nedeniyle dijital varlık ticaretinden çekiliyor.

Yayın Tarihi: 10.05.2023 01:33
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Jane Street Group ve Jump Crypto, ABD'de Dijital Varlık Ticaretinden Çekiliyor

Jane Street ve Jump Crypto Dijital Varlık Ticaretinden Çekiliyor

Dünyanın en büyük piyasa yapıcı firmalarından ikisi olan Jane Street Group ve Jump Crypto, düzenleyicilerin sektöre yönelik baskıları nedeniyle ABD'de dijital varlık ticaretinden çekiliyor. Konuya yakın bir kaynağa göre, ABD'de düzenleyici belirsizliğin firmanın iç standartlarını karşılayacak şekilde faaliyet göstermesini zorlaştırması nedeniyle Jane Street, küresel olarak kripto para hedeflerini küçülterek daha da kapsamlı bir adım atıyor.

Konuya yakın iki kaynak, Jump Trading'in dijital varlıklar birimi Jump Crypto'nun da aynı nedenle ABD pazarından geri çekildiğini, ancak uluslararası alanda genişlediğini söyledi. Kaynaklar, şirketlerin daha küçük ölçekte olsa da kriptoyu tamamen terk etmediklerini söyledi.

Jane Street, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından Binance Holdings aleyhine açılan davada, ABD merkezli müşterilerin Binance'in bunları kapsam dışı bırakma sözlerine rağmen platforma nasıl erişebildiklerine örnek olarak isimsiz bir şekilde gösterilen üç ABD quant-trading firması arasında yer alıyordu.

*Yatırım tavsiyesi değildir.